Нові стандарти роботи поліції на дорогах: оновлені штрафні санкції, відеофіксація та евакуатори
З перших уст

Нові стандарти роботи поліції на дорогах: оновлені штрафні санкції, відеофіксація та евакуатори

7 листопада 2015, 23:52
0
0
Сподобалось?
0

Від сьогодні в Україні офіційно почала діяли Національна поліція. Відповідно до закону про цей правоохоронний орган змінюються і правила на дорозі – по-новому фіксуватимуть порушення і карати за них.

Так у листопаді на дороги повертається фото- і відеореєстрація порушень. Відповідальність буде лягати на власника автомобіля. Його автоматично визнаватимуть винним, не залежно від того, хто саме сидів за кермом у момент порушення. Після того, як камера зафіксує правопорушення, власникові автомобіля відправлять повідомлення про те, що його оштрафували, а також посилання на сторінку в Інтернеті, де він може подивитися відео або фото порушення.

Оскаржити таке рішення можна буде лише через суд.

Штраф можна буде сплатити протягом 30 днів. Або оскаржити протягом 10 днів. При сплаті штрафу у перші 5 днів можлива знижка до 50 відсотків.

Також частину порушень можна буде «оплачувати» штрафними балами. Кожному водію на рік нараховуватимуть 150 таких балів. Порушення коштуватиме 50 умовних пунктів. Балами можна буде розплатитися тільки, якщо порушення зафіксоване фото- або відеоприладом. Якщо порушення зафіксує патруль, балами «заплатити» вже не можна буде.

Список порушень, за які можна розплатитися балами: перевищення швидкості (більш, ніж на 20 км на годину, але менш, ніж на 50 км на годину), проїзд на заборонний сигнал (світлофора чи регулювальника), порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, порушення правил перевезення вантажів і буксирування, порушення правил зупинки (стоянки або паркування), порушення правил проїзду пішохідних переходів (перехресть і зупинок), проїзд по тротуару або пішохідній доріжці, порушення правил обгону і зустрічного роз'їзду, порушення правил дистанції, порушення правил руху на автомагістралі й порушення правил використання освітлювальних приладів.

Також поліція отримала більше повноважень для застосування евакуаторів. Поки водіям дадуть можливість звикнути до нових правил і не будуть використовувати їх масово. Однак відповідно до нового законодавства евакуювати будуть неправильно припарковані авто, і не лише ті, які суттєво перешкоджають дорожньому руху.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися