На волинсько-білоруському кордоні скупчення вантажівок з Росії, які об’їжджають Польщу
З перших уст

На волинсько-білоруському кордоні скупчення вантажівок з Росії, які об’їжджають Польщу

9 лютого 2016, 17:54
0
0
Сподобалось?
0

З початку лютого прикордонниками Луцького загону відмічається збільшення вантажопотоку на українсько-білоруському кордоні, а саме в пункті пропуску «Доманове», що у Ратнівському районі на Волині. Зокрема фіксується збільшення вантажівок, які прямують на в'їзд в Україну.

У зв’язку з блокуванням підписання міждержавної Угоди між Республікою Польща та Російською Федерацією «Про застосування правил здійснення автомобільних перевезень з Російською Федерацією та встановлення квот на 2016 рік» польською стороною припинено пропуск вантажних транспортних засобів з реєстраційними номерами РФ, які слідують із Республіки Білорусь транзитом через територію Республіки Польща до країн ЄС. Тому водіями та фірмами-перевізниками приймаються рішення щодо об’їзду Польщі транзитом через Україну до Словаччини та Угорщини.

Станом на сьогодні, як зазначають у Держприкордонслужбі, накопичення вантажних автомобілів перед пунктом пропуску «Доманове» складає 70 автомобілів. При пропускній спроможності цього пункту пропуску на в’їзд в Україну 75 вантажівок за добу, контрольні служби тільки за останню добу оформили 125 вантажних транспортних засобів.

З метою запобігання виникнення нестандартних ситуацій та не допущення порушень режиму державного кордону українською стороною проводиться комплекс заходів, направлений на забезпечення ритмічності роботи пункту пропуску, пришвидшення пропускних операцій саме на в’їзд в Україну по вантажному напрямку. Для цього як прикордонниками, так і митниками збільшено кількість контролерів на в’їзному каналі за рахунок інших напрямків, з водіями постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, із суміжною стороною заплановано проведення зустрічі щодо обговорення питання перенаправлення транспортних засобів на інші пункти пропуску.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися