Як на кордоні не зіпсувати собі відпустку, а дітям канікули
З перших уст

Як на кордоні не зіпсувати собі відпустку, а дітям канікули

31 травня 2016, 12:19
0
0
Сподобалось?
0

З середини червня і до кінця настає пік туристичного руху в Україні. Чимало дитячих груп та сімей прямують на відпочинок за кордон. І прикро коли мрії маленьких туристів побачити щось нове і цікаве руйнуються через те, що дорослі неуважно поставилися до оформлення документів.

Тільки на Волині з початку року зафіксовано 34 випадки відмови у пропуску через кордон дітей через відсутність нотаріально завіреного доручення одного з батьків. Щоб уникнути такої проблеми особам, які супроводжують неповнолітнього громадянина України, потрібно мати паспорт супроводжуючої особи (у випадку виїзду за кордон без батьків), нотаріально посвідчені згоди батьків, в яких має бути зазначено державу прямування та проміжок часу перебування у ній. Є і більш складні ситуації, на випадок коли один з батьків у дитини з тієї чи іншої причини відсутній. Тоді при перетині кордону слід мати при собі оригінали або нотаріально засвідчені копії: свідоцтва про смерть; рішення суду про позбавлення батьківських прав; рішення суду про визнання одного із батьків безвісти відсутнім; рішення суду щодо визнання одного з батьків недієздатним; довідки РАЦСу про те, що відомості про батька записані за заявою матері тощо.

Ще 46 випадків залишення дітей в Україні зафіксовано у зв’язку з тим, що дорослі замість передбаченого законом проїзного документа дитини або закордонного паспорта надавали її свідоцтво про народження. Свідоцтво діє тільки для жителів прикордонних районів, занесених до угод про спрощений пропуск з Республікою Білорусь).

Проблему підняли під час координаційної наради у Луцькому прикордонному загоні за участю представників Волинської та Рівненської митниць.

Заступник начальника відділу прикордонного контролю Луцького загону Майор Андріянов наголосив на ще одному аспекті літнього туризму. Нині дещо змінився вектор закордонних поїздок українців, замість більш дорогих курортів, наші співвітчизники обирають дешевші, як то Болгарія, Чорногорія, відповідно зростає навантаження на пункти пропуску на Західній Україні, зокрема у Чернівецькій області. Крім того цього літа у франції відбуватиметься футбольне Євро-2016, а у кінці липня у Польщі відбудуться масштабні заходи для європейської молоді, на які завітає навіть Папа Римський. У зв’язку з цим очікується додаткове навантаження на пунктах пропуску на Львівщині і Волині. Тож про швидший перетин кордону можна подбати заздалегідь, попередньо надіславши на адресу пункту пропуску, через який планується подорож, лист зі складом групи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися