Найкомфортніша погода у липні буде на Волині та Львівщині
З перших уст

Найкомфортніша погода у липні буде на Волині та Львівщині

4 липня 2016, 10:32
0
0
Сподобалось?
0

За даними Укргідрометцентру, друге півріччя почнеться для різних регіонів країни неоднаково.

«Середньомісячна температура (враховані нічні та денні значення) в липні очікується 22-25 градусів тепла, що на 1-2 градуси вище значень за період спостережень, починаючи з 1981 року, більш прохолодно на заході, спекотно – на сході, – розповів «Сегодня» заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. – Опадів за місяць випаде від 45 до 105 міліметрів, у Карпатах до 170 міліметрів, у західних регіонах дощів пройде більше, в південних і північних (Правобережжя) – менше. Ця різниця в межах норми. А ось на сході і півночі Лівобережжя очікується посушливий липень, там випаде всього 73-80% опадів від середніх значень. Будуть під час гроз шквали, але потужних буревіїв не очікуємо».

Денна температура липня вище 32-34 очікується лише на півдні та сході України. У решті регіонів – 28-30. Найкомфортніше буде на Львівщині та Волині – майже весь місяць протримається температура 25-27 градусів.

А ось за розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, другий літній місяць поб'є температурні рекорди. Загалом, народний прогностик обіцяє коротке, але посушливе літо. За його прогнозами, засуха буде стояти така, що пересохнуть струмки, обміліють річки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися