Водій маршрутки без сумнівів погодився перевезти з Нововолинська у Луцьку потенційну вибухівку
З перших уст

Водій маршрутки без сумнівів погодився перевезти з Нововолинська у Луцьку потенційну вибухівку

28 липня 2016, 11:58
0
0
Сподобалось?
0

Доволі незвичну перевірку влаштували волинянам і гостям Волині співробітники облуправління СБУ, результати якої виявилися невтішними. Експеримент щодо виявлення небезпечних предметів силовики проводили у Луцьку, Володимирі-Волинському та Нововолинську. Кілька годин поспіль на автостанціях трьох міст на видному місці простояли реалістичні муляжі вибухівки, які нікого не збентежили.

Про це пише «Урядовий кур’єр». 

Псевдопристрої, обгорнуті у поліетиленові пакети або й без них, розмістили на видних місцях автовокзалів. За ними вели приховане спостереження. Та, на жаль, ані персонал, ані пасажири у Володимирі-Волинському та Нововолинську навіть не звернули уваги на залишений предмет. Лише у Луцьку за більш ніж півтори години підозрілий пакет помітив лучанин та повідомив відповідні органи. Окрім того, перевірку пильності не пройшли і водії маршруток на міжміських рейсах, коли брали так звані передачі. Не всі з них навіть теорію знають – відповідні правила прийому та перевезення вантажу, що вже казати про перевірку вантажу. В одному з транспортних засобів небезпечний муляж (навіть старанно не прихований) водій перевіз із Нововолинська до Луцька!

Співробітники СБУ зазначають, що до роботи працівників автостанцій мають суттєві зауваження. Керівники не роблять обходів території, а співробітники навіть не просять громадян через гучномовці, які є на цих об’єктах, бути пильними до підозрілих речей. Тобто – не дотримуються ні нормативних документів, ні рекомендацій щодо зменшення терористичної загрози.

Такий результат перевірки силовиків не тішить. В УСБУ в області наголошують: обов’язок кожного – бути пильними та обережними, а ще – не залишатися байдужими до подій, що відбуваються навколо. Адже наша безпека – у наших руках!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися