Індивідуальні лічильники закладено у тарифи на газ — міністр соцполітики
З перших уст

Індивідуальні лічильники закладено у тарифи на газ — міністр соцполітики

19 вересня 2016, 17:20
0
0
Сподобалось?
0

По всій Україні мешканці багатоповерхівок протестують проти встановлення загально будинкових лічильників на газ. Таку практику, використовуючи тиск на споживачів, намагаються впроваджувати обласні газорозподільні компанії. Мешканцям будинків, які відмовляються від колективного обліку, вже навіть почали надсилати платіжки із завищеними нормами споживання на кожну людину.

Минулого тижня з приводу цієї проблеми висловився міністр соціальної політики Андрій Рева, беручи участь у розгорнутій колегії Чернігівської облдержадміністрації.

«Закон вимагає поквартирний облік. Більш того, в тарифі на газ це закладено. Тому не треба «ламати» жителів, не треба їм нав'язувати тісно працювати з ЖКГ, треба тісно працювати із законом. Передбачено – будь-ласка, робіть так, як треба», - сказав він, звертаючись до голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Алли Ярової.

Як повідомляє «Укрінформ», між очільницею облгазу навіть виникла словесна перепалка. Вона послалася на рішення Нацкомісії з регулювання послуг, яке дозволяє встановлювати загальнобудинкеові лічильники. Водночас Рева наголосив, що постанова комісії є нижчою за рангом ніж закон.

А Закон України «Про комерційний облік природного газу» чітко прописує терміни встановлення лічильників. Так, до 1 січня 2012 року газові компанії повинні обладнати ними домогосподарства, які використовують газ комплексно – для приготування їжі, підігріву води та опалення. До 1 січня 2016 року – які використовують газ для приготування їжі та підігріву води. До 1 січня 2018 року лічильники мають бути встановлені тим, хто використовує газ лише для приготування їжі. Будинок у даному випадку не може бути споживачем, оскільки договори на поставку блакитного палива укладаються із кожним користувачем послуги окремо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися