«Волиньобленерго» обіцяє винагороду за допомогу у виявлені розкрадачів трансформаторної оливи
З перших уст

«Волиньобленерго» обіцяє винагороду за допомогу у виявлені розкрадачів трансформаторної оливи

25 січня 2017, 10:17
0
0
Сподобалось?
0

Упродовж минулого року у Волинській області суттєво почастішали крадіжки трансформаторної оливи. І якщо останні місяці пройшли під знаком відносного затишшя, то з приходом січневих свят, злочинці, на жаль, знову активізувалися. Так цьогоріч від рук зловмисників постраждали 14 трансформаторних підстанцій у Горохівському, Рожищенському та Локачинському районах. Злито понад 3 тонни оливи.

Про це йдеться у зверненні прес-служби підприємства до споживачів.

ПАТ «Волиньобленерго» скерувало повідомлення до Національної поліції, але без допомоги свідомих громадян затримати викрадачів вкрай складно. Річ у тім, що ТП без масла може працювати не один день, і затримати «на гарячому» викрадачів вдавалося лічені рази. А оскільки трансформатори розташовані неподалік помешкань, то будь-які підозрілі особи біля них мусять стимулювати волинян негайно телефонувати у кол-центр ПАТ «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31(дзвінки безкоштовні як зі стаціонарних, так і з мобільних). Пасивність чи принцип «моя хата скраю» призводить до того, що ціла вулиця, село, а то й кілька населених пунктів відразу залишаються без електропостачання. Крім збитків для ПАТ «Волиньобленерго», через крадіжки оливи виходять із ладу трансформаторні підстанції, тому є ризик, що високовольтна напруга пошириться у мережу побутових споживачів. Це може спричинити ще більш масштабні проблеми та створити загрозу життю і здоров’ю людей. Споживачі в таких випадках нарікають на працівників філії і не хочуть зрозуміти, що, залежно від складності поломки, ремонт може тривати кілька днів чи навіть тиждень. У будь-якому разі трансформатор потрібно знімати й везти з села на ремонтну дільницю, яка є не в кожній районній філії ПАТ «Волиньобленерго».

Вочевидь злодії виходять на промисел добре підготовленими, адже щоб вивезти злиту оливу, потрібно мати велику цистерну і автомобіль. А щоб зірвати пробку з трансформатора, без болгарки годі обійтися.

«Отож, якщо ви помітили відчинену трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками ПАТ «Волиньобленерго» (це легко розпізнати по спецодягу), – якнайшвидше повідомте на номер Національної поліції 102 або за єдиним багатоканальним номером кол-центру ПАТ «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31 (цілодобово, без вихідних та святкових днів)», – йдеться у зверненні.

Якщо ж ваша інформація дозволить затримати злочинців, ПАТ «Волиньобленерго» обіцяє винагороду та анонімність.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися