Потрібна допомога важко хворому сину бійця АТО
З перших уст

Потрібна допомога важко хворому сину бійця АТО

10 квітня 2017, 18:46
0
0
Сподобалось?
0

У волинського бійця АТО важко захворів п’ятимісячний син Дениско і з лютого він перебуває на постійному лікуванні. Щодня на спасіння дитини витрачають від 800 гривень. У сім’ї – ще двоє дітей. Батьки в розпачі, адже кошти на одужання сина закінчуються.

У редакцію ІА Волинські Новини звернулася мама хворого хлопчика та просить усіх небайдужих відгукнутися з допомогою.

Наталія Пащук із села Овадне Володимир-Волинського району розповідає, що в Дениска спінальна аміотрофія Вердінга-Гоффмана.

«Коли син народився, то лікарі сказали, що він здоровий. Хвороба дала про себе знати не відразу, а на третьому тижні життя малюка», – каже мама хлопчика.

Батьки звернулися у дитячу спеціалізовану лікарню в Києві «ОХМАДИТ», де й встановили діагноз. Медики нічого не прогнозують. Зараз хлопчик перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні анестезіології №1 Волинського обласного медичного територіального об’єднання.

Пані Наталія говорить, що Денис не може ворушити ані ніжками, ані ручками. А нещодавно малюку зробили трахеотомію – встановили трубку в трахею, аби відновити дихання. Зараз Дениско на штучній вентиляції легень.

Зауважимо, що поширеність хвороби хлопчика становить сім випадків на десять тисяч новонароджених. При цьому одна людина з 40-50 є носієм мутантного гена, який призводить до розвитку захворювання. І якщо у двох людей з цим мутантним геном народжується дитина, то з ймовірністю 50% він буде мати цей дефект.

Крім Дениса, розповідає Наталія Пащук, у сім’ї ще є двійко хлопчиків. Батьки Дениса ніде не працюють: мама перебуває у декреті, тато – колишній АТОвець.

Щодня сім’я витрачає від 800 гривень на лікування дитини, кошти у батьків закінчилися. Вони просять усіх небайдужих людей про допомогу, хто скільки може, адже на шальках терез життя маленького Дениска, й подальша доля його залежиться від кожного з нас.

Картка ПриватБанку: 4149497809779145.

Пащук Наталія Анатоліївна, телефон: (063) 707 76 51.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися