Відновлювати опалення чи ні, і які для цього передумови, — роз’яснення Мінрегіону
З перших уст

Відновлювати опалення чи ні, і які для цього передумови, — роз’яснення Мінрегіону

19 квітня 2017, 14:50
0
0
Сподобалось?
0

Згідно пункту 5 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 № 630 (із змінами), рішення про початок та закінчення опалювального сезону приймається виконавчими органами відповідних сільських, селищних та міських рад або місцевими державними адміністраціями виходячи з кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами.

Про це йдеться на сайті Мінрегіону.

Так включення систем опалення здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням з теплопостачальними організаціями за умови, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує +8 °С, а відключення – коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8 °С.

У відповідності до пункту 9.7 ДБН В.2.5-39:2008 «Теплові мережі» при розрахунку графіка температур мережної води в системах теплопостачання слід приймати початок та кінець опалювального періоду за середньодобової температури зовнішнього повітря +8 °С протягом трьох діб.

Пунктом 7.9.4 Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України    від 14.02.2007 № 71, передбачено, що опалювальний період починається, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8 °С та нижче, а закінчується, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8 °С.

Нагадаємо, раніше ДКП «Луцьктепло» надало власне роз’яснення щодо відновлення подачі теплоносія у житлові будинку. Йшлося про те, що рішення про підключення багатоквартирного будинку (ОСББ) до опалення буде прийматися на підставі звернення більшості його мешканців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися