МОЗ рекомендувало Волині краще подумати над кількістю госпітальних округів
З перших уст

МОЗ рекомендувало Волині краще подумати над кількістю госпітальних округів

23 квітня 2017, 19:41
0
0
Сподобалось?
0

У березні уряд затвердив склад госпітальних округів для 11 областей. До переліку Волинь не потрапила. Волинська обласна рада затвердила створення 8 госпітальних округів, однак з таким проектом у профільному міністерстві не погодились. Таким чином Волинь поки не вписалася до стратегічного планування округів на 5 років. Міністерво охорони здоров’я України повернуло волинянам на доопрацювання подані пропозиції як такі, не відповідають запропонованим критеріям, адже сім із восьми запропонованих госпітальних округів виявилися малочисельними.

Спершу на Волині пропонувалося сформувати 3 госпітальні округи із центрами у Луцьку, Ковелі та Нововолинську. Народні депутати Ігор Гузь та Ірина Констанкевич про лобіювали створення ще трьох – у з центрами у Володимирі-Волинському та Любомлі й у Камені-Каширському відповідно. А під час сесії обласної ради, коли обговорювали відповідне питання, обласні депутати додали ще два – Маневицький та Ратнівський.

У листі за підписом заступника міністра охорони здоров’я Павла Ковтонюка зазначається: «У запропонованому проекті на території області передбачається створення 8 госпітальних округів (у попередньому варіанті, який надходив у МОЗ, передбачалося 3 округи). Однак формування малочисельних (у проекті це 7 із запропонованих 8) госпітальних округів не дасть можливості для створення повноцінного багатопрофільного лікувального закладу не тільки ІІ, але й І рівня, а отже не сприятиме розвитку високоякісної спеціалізованої медичної допомоги (бюджетне фінансування залежить від чисельності прикріпленого населення)».

Відзначимо, найбільша кількість госпітальних округів по Україні – 5 – затверджена для Дніпропетровської та Запорізької областей, які значно переважають Волинь за розмірами та численністю населення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися