Завод, який продукує смердоту над Луцьком, працює без дозволу екологів
З перших уст

Завод, який продукує смердоту над Луцьком, працює без дозволу екологів

25 травня 2017, 18:56
0
0
Сподобалось?
0

На звернення громадян щодо неприємних запахів у Луцьку та Луцькому районі Державна екологічна інспекція у Волинській області провела позапланову перевірку дотримання вимог законодавства про охорону природи на підприємствах ПТА «Гнідавський цукровий завод» та ТзОВ «Біопаливно – енергетична компанія». Встановлено, що останнє  підприємство,  в порушення Закону України «Про екологічну експертизу»,  здійснює господарську діяльність без позитивного висновку державної екологічної експертизи;  в порушення Закону України «Про охорону атмосферного повітря», здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів без відповідного дозволу; порушуючи Закон України «Про відходи» не забезпечує первинного та поточного обліку відходів та подання статистичної звітності щодо поводження з відходами.На усунення  вище зазначених  порушень природоохоронного законодавства  директору підприємства  екоінспекторами  виданий припис, а також складений протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали перевірок направлені до суду для призупинки виробництва ТзОВ «Біопаливно – енергетична компанія» до отримання необхідних дозволів.

Також екологи відібрали проби грунту для виявлення можливого забруднення внаслідок прориву каналізаційної труби на території ПАТ «Гнідавський цукровий завод». В даний час відібрані проби знаходяться на дослідженні у відділі інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції. Про результати досліджень буде повідомлено додатково.

Водночас, «Гнідавський цукровий завод» та завод з виробництва біопалива, вочевидь, є не єдиними забруднювачами атмосфери у Луцьку. Вкотре підозри падають і на великих виробників ковбасної продукції, які працюють поруч із Луцьком і скидають відходи виробництва переважно в обласному центрі. Міська рада може заборонити їм злив нечистот у міську луцьку каналізаційну систему.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися