В Україні обмежили безмитне перевезення товарів через кордон
З перших уст

В Україні обмежили безмитне перевезення товарів через кордон

8 грудня 2017, 19:03
0
0
Сподобалось?
0

Під час прийняття бюджету на наступний рік Верховна Рада України затвердила кілька нових правил в розмитнені товарів з-за кордону. Так, парламентарі завдали удару по схемі напівлегальної контрабанди, коли товар перевозився подрібненими частинами, яка процвітає у прикордонних з ЄС регіонах. Ділки формують групи місцевих мешканців і щодня возять їх закордон, аби набрати на кожного з них дозволений об’єм товарів. Люди отримують за це певну плату, а ще можуть провезти через кордон і здати вже у Польщі, Угорщині кілька пачок цигарок та спиртне. Такий стан речей у прикордонні вже добряче укорінився. У виграші залишаються контрабандисти та місцеві мешканці, багато з яких уже й не хочуть думати про роботу, бо звикли до легких грошей.

За новими правилами, українці і далі можуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кілограмів (такі було і раніше). Але ця норма тепер діятиме лише для тих, хто був відсутній в країні більше 24 годин і в'їжджає в Україну не частіше одного разу за три доби. При більш частому перетині кордону  в Україну ввезти можна буде ввезти товари на суму до 50 євро.

Також введено оподаткування посилок. Українці без сплати мита зможуть отримувати 3 відправлення загальною вартістю 150 євро на місяць. Починаючи з четвертої посилки, вони будуть обкладатися податком, митом і акцизом. Раніше обмеження стосувалося вартості кожної окремої посилки і складало 150 євро.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися