«Пакунки малюка» почнуть постачати на Волинь з наступного тижня
З перших уст

«Пакунки малюка» почнуть постачати на Волинь з наступного тижня

12 вересня 2018, 17:29
0
0
Сподобалось?
0

Відтепер в Україні новонароджені будуть отримувати «пакунок малюка» з найнеобхіднішими речами для немовляти, а також інформаційні матеріали, що допоможуть батькам правильно доглядати за дитям. Загальна вартість такого державного подарунка становить до п’яти тисяч гривень, але надається безкоштовно по одному на кожного новонародженого. Отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь дитини.

Відповідно до розпорядження Кабміну, у «пакунок малюка» входитиме такий одяг для немовлят. Підгузки одноразові для новонароджених (не менше 94 штук в упаковці); гіпоалергенні одноразові вологі серветки для дітей (не менше 56 штук в упаковці); пелюшки (ситцева, фланелева, муслінова, багаторазова вологостійка); шапочки бавовняні (від народження і до трьох місяців та від трьох місяців до півроку), трикотажні бавовняні боді з коротким та довгим рукавом; бавовняні штани-повзунки із закритими носочками; чоловічки з довгим рукавом та штанцями; шкарпетки (частка бавовни у виробі – не менше 90%, розмір 0-3 місяці). Також у «пакунку малюка» є інші необхідні речі. Це термометри для води та для тіла (електронний, з гумовим наконечником); безпечні дитячі манікюрні ножиці з тупими наконечниками, виготовлені з нержавіючої медичної сталі; ковдра тепла та демісезонна з бавовняним наповнювачем, трикотажна бавовняна плед-ковдра. А також 

матрац за міжнародними стандартами; натуральний махровий рушник для купання з кутком, розвиваюча іграшка-брязкальце, виготовлена з пластику із сертифікатом, що дозволяє використання дитячих іграшок, без дрібних деталей; крем з вмістом ланоліну 100%; гіпоалергенне рідке мило-шампунь дитяче з дозатором. Також подбали і про мам – у «пакунок малюка» входять прокладки для грудей, щоб не витікало молоко (не менше 60 штук в упаковці).

Пакунки мали видавати на кожного новонародженого при виписці з пологового будинку вже з 1 вересня, однак вони вчасно не надійшли. Затримка виникла у зв’язку з проведенням сертифікації товарів, які входять у затверджений перелік, та їх доставкою на склади в областях.

У департаменті соціальної політики Волинської облдержадміністрації нам повідомили, що, відповідно до офіційного листа від партнерської організації уряду, яка надає технічну допомогу, постачання «пакунків малюка» розпочнеться з 16 вересня. На Волині їх очкують наступного дня. Наразі ж, якщо на день виписки у пологовому будинку відсутній «пакунок малюка», передбачено таку процедуру. Отримувач (мати, батько) повинен подати заяву до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (заява оформлюється в пологовому будинку). Відповідно до неї «пакунок малюка» протягом 17 робочих днів має бути доставлений йому за місцем проживання. Це стосується іногородніх породіль, які обрали пологовий будинок не за місцем реєстрації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися