Чи повинні діти прибирати у школі?
З перших уст

Чи повинні діти прибирати у школі?

12 грудня 2018, 09:58
0
0
Сподобалось?
0

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич пояснила, чи можна залучати дитину до прибирання у школі. Про це вона розповіла у спільному проекті телеканалу «1+1» з Міністерство освіти і науки України.

«Учні можуть прибирати в школі. Це частина гігієнічного виховання і підготовки до самостійності. Але варто знати про деякі обмеження. По-перше, першокласники не можуть бути залучені до прибирання. По-друге, існують часові обмеження на цей вид занять для дітей різного віку», – пояснила Гриневич.

Якщо ж батьки категорично проти такого виду діяльності дитини, вони можуть відмовитися, адже стаття 43 Конституції України забороняє використовувати примусову працю. Зі слів міністра, в такому разі треба написати заяву на ім’я директора школи про відмову від участі дитини у такій формі роботи. Також Лілія Гриневич наголосила, що у школах є технічний персонал, який зможе забезпечити необхідний рівень чистоти у навчальному закладі. Тож залучення дітей до прибирання потрібне щоб навчити їх не смітити і шанувати чужу працю.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися