Зняття депутатської недоторканості заблокували депутати «Слуги народу», волинянин - серед них
З перших уст

Зняття депутатської недоторканості заблокували депутати «Слуги народу», волинянин - серед них

20 вересня 2019, 18:13
0
0
Сподобалось?
0

44 народних депутати від «Слуги народу» заблокували скасування депутатської недоторканності, а також прослушку для НАБУ та знищення «правок Лозового», проваливши відповідний законопроект.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на блог голови правління «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна.

За його словами, хоча нардепи виключили з Конституції норму про імунітет народних обранців, у КПК та законі про статус народного депутата залишаються норми, які вимагають дозволу парламенту для, наприклад, прослуховування чи обшуку депутата.

«Якщо ці норми не прибрати, то навіть після вступу в силу змін в Конституцію, розслідувати депутатів буде майже неможливо. А як їх розслідувати, якщо для слідчих дій по них все одно треба дозвіл Ради? А якщо не можна нормально розслідувати, то до вручення підозри та затримання навіть не дійде. І що толку, що підозру тепер можна без дозволу Ради вручити, якщо зібрати для неї докази і далі буде майже не можливо? Так от, схоже, що частина «слуг народу» дуже хоче зберегти свою депутатську недоторканність. Це при тому, що і вони, і Зеленський обіцяли її скасувати. Так само вони обіцяли дозволити НАБУ самостійну прослушку і скасувати правку Лозового. Все це було в проваленому «слугами» законопроекті», – зазначив Шабунін.

Також він навів список із 44 депутатів пропрезидентської франкції «Слуга народа», які не проголосували за президентський закон. Значиться у цьому списку й близький волинянин Вячеслав Рубльов, який зовсім недавно очолював фракцію «УКРОПу» у Волинській обласній раді й був дуже близьким до Ігоря Палиці, а на парламентських виборах брав участь від «Слуги народу» й переміг у мажоритарному окрузі з центром у Горохові.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися