Час продовжити термін дії Карти поляка: волинянам пояснили як
З перших уст

Час продовжити термін дії Карти поляка: волинянам пояснили як

12 березня 2018, 18:25
0
0
Сподобалось?
0

Десять років тому видали перші Карти поляка. Згідно із законом, термін їхньої дії становить саме 10 років, а отже, надійшов час його продовжувати. Про те, як виглядає така процедура, повідомляє для видання «Волинський Монітор» Анна Бабяк-Овад, віце-консулом Генерального консульства РП у Луцьку.

Якщо власник Карти поляка хоче подовжити дію цього документа, то повинен це зробити не пізніше, ніж за три місяці до закінчення терміну його дії. Таких осіб є багато, тому потрібно зареєструватися, скориставшись однією із двох можливостей: зателефонувати або написати мейла. Якщо особа обрала перший спосіб, то вона повинна зателефонувати на номер, поданий на сайті Генерального консульства РП у Луцьку. Це можна зробити у визначені години у вівторки і п’ятниці. Оскільки більшість цих осіб – це люди старші, які не мають можливості користуватися Інтернетом, вони можуть домовитися про зустріч із консулом із метою продовження дії Карти поляка за телефоном. Можна також написати мейл і зареєструватися на розмову, відповідно до вимог, поданих на сайті консульства.

«На сайті також можна знайти зразок анкети, яку потрібно заповнити, - пояснює Анна Бабяк-Овад. - До анкети потрібно долучити фотографію, зроблену, не давніше, ніж шість місяців тому. До того ж паспорти: закордонний та український, тобто внутрішній паспорт громадянина України. Якщо це жінка, то вона повинна взяти із собою свідоцтво про шлюб і свідоцтво про народження, а чоловіку вистачить свідоцтва про народження. Треба мати при собі Карту поляка та її ксерокопію. Потрібно представити оригінали всіх документів, а до анкети долучити ксерокопії всіх цих документів, зокрема першої сторони закордонного паспорта та першої, другої сторінки і сторінки, на якій подана адреса приписки, якщо йдеться про український паспорт старого зразка. Якщо ж особа має документ сучасного зразка, тобто ID-картку, то потрібно принести її ксерокопію, а також інформацію про прописку».

Якщо ж особа змінила персональні дані, наприклад вийшла заміж і змінила прізвище, то їй передусім потрібно подати документи з метою зміни персональних даних. А далі - інша процедура - отримання нової Карти поляка.

Якщо Карта поляка була видана на необмежений період, то її власник не повинен подавати заявку на продовження карти. В інших випадках, тобто коли Карта поляка була видана на визначений термін дії, потрібно подавати заявку з метою продовження терміну дії карти.

Якщо ж особа захворіла і не має можливості прийти до консульства, щоб подати заявку з метою продовження Карти поляка, то у таких родичі повинні повідомити консульство про це, то тоді дана ситуація розглядатиметься індивідуально.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися