Форум «ЗАСТУПу»: час захистити себе, оселю та рідну землю!
З перших уст

Форум «ЗАСТУПу»: час захистити себе, оселю та рідну землю!

22 жовтня 2014, 15:29
0
0
Сподобалось?
0

Регіональний форум партії «ЗА Соціальну Трудову Українську Перспективу» у Луцьку закриває передвиборчий тур лідерів «Заступу» областями України.

Сьогодні Волинь зустріла лідерів першої політичної сили в Україні, яка взяла на себе відповідальність за розв'язання проблем українського села.

У Луцьку в приміщенні історичного факультету Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки відбувається останній в ході передвиборчої агітації регіональний форум партії «Заступ».

Захід зібрав прихильників політсили на Волині - аграріїв, фермерів, керівників сільгосппідприємств, сільських лікарів, вчителів та інтелігенцію.

Лідер партії Віра Ульянченко звернулася до присутніх не з політичними гаслами, а простими словами, зрозумілими та очікуваними всіма, кого турбує доля українського села:

- Розроблена «ЗАСТУПом» програма реформ - «За рідну землю!» - дає вичерпну відповідь на найнагальніші проблеми села та агросектору. До того ж, ми перші з політсил, хто став на захист простих мешканців села та сільгоспвиробників. Ми певні, що настав час захистити себе, оселю та рідну землю, аби мир та хліб були у кожній оселі. Команда «ЗАСТУПу» знає, як допомогти малому й середньому бізнесу. Адже досі в Україні процвітали лише агрохолдинги, тоді як наші рідні села майже вимирали.

Волинські проблеми і перспективи їх вирішення в руслі всеукраїнської програми реформ озвучив керівник волинської партійної організації Ростислав Войтюк.

Саме з ним нам вдалося поспілкуватися і отримати розуміння бачення «Заступом» реформ на селі.

- Ростиславе Миколайовичу, з якими добрими справами та намірами ваша політсила йде до волинян?

- Ми молода партія, але вже робимо реальні справи - і у допомозі воїнам картоплею, яку ми закупляли за ціною виробників і відправляли до військових частин. Допомагали і селянам продати продукцію по адекватній ціні і військовим і державним установам. Бо сьогодні проблема селянина - не у вирощенні продукції - проблема в її реалізації. Попередні, скажімо так, політичні сили, не звертали увагу на аграріїв - говорили «головне їх не чіпати і вони самі будуть триматися». Селянин буде триматися - але це неправильно. На сьогодні моя мама тримаючи дві корови бере дві важких сумки і везе їх до Луцька. Живе в Рокинях - недалеко. А що робити тому виробнику молока, тому селянину який живе у Камінь-Каширському, Любешівському чи інших віддалених районах? Вони покинуті самі на себе. Партія ставить за мету опікуватися людиною.

Раніше влада взагалі чомусь бачила лише показники. «Заступ» вважає: спершу - людина, а лише потім - показники. Ми повинні зробити це для простої людини. Для того товаровиробника який має ім'я та прізвище.

- Що може зробити влада, для покращення життя на селі?

- Аграрії в останні роки мають хороші врожаї... Як тільки врожай - то проблема. Як добре вродило - немає ціни. Як не вродило - знов не заробили... Київ на разі не має бачення, куди вкладати гроші і що буде отримувати простий селянин. Спираючись на досвід європейських країн бачимо вихід у квотуванні - передбачувані закупівельні ціни і обсяги закупівель.

Це обумовлюється державою як гарантом за вирощену продукцію і отримання відповідних коштів. І товаровиробником. У цьому повинні приймати активну участь місцеві органи влади, селищні, сільські ради. Коли буде проходити реформа влади, передача повноважень - це питання буде вирішене, але тільки тоді - коли на законодавчому рівні це будуть робити професіонали. Люди які є аграрниками по своїй суті. І це виконується нашою партією.

Партія, прийшовши до Парламенту, ставить за мету однозначну підтримку селян в більш прогресивних напрямках. Великотоварні виробники потребують на сьогодні кредитів - довгострокових з низькими відсотковими ставками. Ми уже маємо європейські технології, керівники місцевих сільгосппідприємств не чекають законів - господарства, наприклад, у Луцькому районі абсолютно не відрізняються від тих, які ми бачимо в Німеччині.

В Польщі успішно працюють сільськогосподарські кооперативи. Чому ми не можемо їх зробити ? Можемо. Для цього лише потрібні правильні державні програми. Ці програми вже є на сьогодні, вони розроблені - нашими активістами. Партія «Заступ» першочерговим завданням бачить передачу повноважень з Києва - на місця. Тому що на місці краще знати - яку програму застосувати у тій чи іншій місцевості. Це дуже хороший вихід.

Якщо ви звернули увагу на список наших кандидатів - це люди від села. Люди реальні. Це є безпосередні учасники процесу життя на землі. Не перебування на ній - а життя.

І біль партії - за кожну людину, яка проживає у селі.

- На вашу думку, що аграрії можуть запропонувати у відповідь на підтримку влади?

- Ми повинні просувати нашу продукцію на європейські ринки спільно - і виробник і держава. Бо наша продукція якісніша, смачніша, екологічно чистіша і тому за неї треба боротися. І ще - аграрна галузь - єдина галузь, яка нині сприяє притоку валюти в Україну за свою продукцію. Селянин сьогодні тримає сьогодні на своїх плечах наш з вами добробут.

Сьогодні на форумі ми задавали питання нашим лідерам і отримали чіткі відповіді - відчути атмосферу, яка перебуває між нами. Між активістами і членами партії. Душа селянина, аграрія завжди відкрита. І ми відкриті для всіх для співпраці і зараз, і у майбутньому!

Нагадаю, що «ЗАСТУП» - це єдина партія в українському політикумі, яка повністю сконцентрувалася на розв'язанні проблем села та відродженні агросектора. Політична сила йде на вибори до Верховної Ради і має №7 у виборчих бюлетенях. Запрошую волинян підтримати силу, яка підійме українське село і всю Україну!

Володимир Камінський

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися