У селі під Луцьком шахрайки під виглядом енергетиків обкрадали людей
З перших уст

У селі під Луцьком шахрайки під виглядом енергетиків обкрадали людей

5 квітня 2018, 12:09
0
0
Сподобалось?
0

У селі Верхівка Луцького району дві жінки, представившися працівниками ПрАТ «Волиньобленерго», заходили у будинки місцевих жителів. Після їхнього візиту дехто із селян виявив зникнення грошей.

Як зазначають у прес-службі волинських енергетиків, така схема шахрайства останнім часом стала досить поширеною. Найчастіше жертвами зловмисників стають люди похилого віку. 

Проникнувши у помешкання під виглядом «контролерів», зловмисники можуть просити невелику суму на повірку лічильника, пропонувати на місці оплатити електроенергію та інші послуги. Або можуть нишпорити по кімнаті, поки на їхні прохання господар шукає квитанції чи інші документи.

«Тож, перед тим, як впустити сторонню людину, попросіть її пред’явити службове посвідчення, яке мають усі без винятку працівники і представники ПрАТ «Волиньобленерго». Якщо є телефон, не полінуйтеся запитати номер організації, співробітником якого представляється той, хто прийшов. За можливості, подзвоніть туди і переконайтеся, що ваш гість справді є її працівником. Якщо будь-яке із цих прохань незнайомці ігноруватимуть, будьте впевнені: перед вами шахраї. Пам’ятайте, що співробітники ПрАТ «Волиньобленерго» у жодному випадку не мають права отримувати готівкові кошти. Усі платежі проводяться винятково через банківський рахунок товариства», – йдеться у заяві «Волиньобленерго».

Якщо ви стикнулися з шахраями, негайно звертайтеся у правоохоронні органи або на номер цілодобової гарячої лінії «Волиньобленерго» 0800 21 01 31. Усі дзвінки з мобільних та стаціонарних телефонів безкоштовні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися