Як штрафуватимуть порушників на «євробляхах»
З перших уст

Як штрафуватимуть порушників на «євробляхах»

12 листопада 2018, 12:24
0
0
Сподобалось?
0

Прийнявши закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації та легалізацію «євроблях», Верховна Рада прийняла й документ, який передбачає штрафні санкції для користувачів таких автомобілів у разі порушення ними законодавства.

Відтепер особа, яка ввезла в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення, не зможе передати його у володіння, користування або розпорядження іншим особам. Таку машину не можна буде використовувати для підприємницькій діяльності чи для отримання доходу, наприклад, для роботи у службах таксі. За порушення встановлених правил передбачено штраф 34 тисячі гривень. Таку ж суму доведеться сплатити за розукомплектування авто (часто машини з іноземною реєстрацію із простроченими термінами виїзду з території України, або після ДТП просто здають на розбірку на шроти).

Якщо ви, всупереч встановленим правилам, отримає транзитне або тимчасово ввезене авто у володіння чи користування, штрафні санкції поширяться і на вас. Після першої фіксації водія за кермом «чужого» авто на іноземній реєстрації штраф складе 8,5 тисяч гривень, повторне таке порушення коштуватиме уже вдвічі більше 17 тисяч й додатково потягне за собою позбавлення права керування на рік з оплатним вилученням авто за рахунок порушника.

За недотримання термінів транзиту та тимчасового ввезення, порушники також мають сплатити штрафи. За один день протермінування вивезення транзитного авто потрібно буде сплатити 170 гривень, за три дні – 850 гривень. Зайвий місяць перебування «євробляхи» в Україні коштуватиме її власнику 170 тисяч або навіть завершиться конфіскацією транспортного засобу.

Для того, аби система штрафів діяла, поліція отримає право зупинки автомобілів з іноземною реєстрацією для встановлення особи водія. Також Нацполіція взаємодіятиме із митною службою. Протокол про порушення може бути складений митником за відсутності порушника, і вручений йому під час виїзду з України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися