Вчені знайшли слабке місце ракових клітин
Здоров’я

Вчені знайшли слабке місце ракових клітин

22 березня 2016, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

Відкриття унікальної хімічної мітки, властивої клітин будь-яких злоякісних пухлин, дозволить «навчити» власні імунні клітини пацієнта ефективно атакувати рак і виліковувати організм без застосування опромінення або хіміотерапії. Якщо вірити результатам дослідження, рак у більшості випадків перестане бути смертельним захворюванням.

Про це повідомляє «24 світ».

У двох словах суть зводиться до наступного. Імунна система людини здатна розпізнавати ракові клітини. Такі клітини утворюються в організмі протягом усього життя людини і успішно знищуються Т-лімфоцитами, розпізнаючи хвороботворні клітини за хімічним мітками. Однак ракові клітини, розмножуючись і пристосовуючись, можуть змінювати ці мітки, зрештою заплутуючи імунну систему. Міжнародній групі дослідників вдалося виявити універсальні незмінні мітки, характерні для багатьох видів пухлин. Це означає, що тепер можна виростити в пробірці культуру Т-лімфоцитів, які «налаштовані» на знищення клітин саме з цими мітками, ввести їх пацієнтові – далі імунітет зробить всю роботу за лікарів.
Вирощувати Т-лімфоцити і «настроювати» їх біологи вже вміють. Лікування, в загальних рисах, буде виглядати так: у хворого візьмуть шматочок пухлини і зразок крові. За зразком ракових клітин встановлять їх специфічну хімічну мітку, потім з крові виділять саме ті Т-лімфоцити, які реагують саме на цю мітку, потім клонують потрібні Т-лімфоцити в потрібній кількості і введуть їх у кров хворого.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися