Здоров’я

Українець змайстрував унікальне інвалідне крісло для своєї тещі

28 листопада 2016, 15:42
0
0
Сподобалось?
0

Науковці з Івано-Франківська представили інноваційне крісло для інвалідів. Керувати ним фізично обмежена людина може з пульту. Крісло повертається до 180° і має підсувний туалет. Пробну версію такого інвалідного крісла створив підприємець із села Криворiвня Василь Петрійчук для своєї хворої тещі, повідомляє газета "Експрес". Потім інженери Iвано-Франкiвського державного центру науки, iнновацiй та iнформатизацiї удосконалили винахід - розробили до крісла пульт.

У нейтральному положенні винахід нагадує звичайне лікарняне ліжко - сягає 190 см у довжину і 80 см у ширину. Але одним натиском на пульт ліжко перетворюється на крісло заввишки 90 см.

Складається із металевого каркасу, сітки, триноги і матрацу. Крісло-ліжко обладнане двома моторами-редукторами потужнiстю вiд 180 ват, що дозволяє йому крутитись і підсувати висувний туалет. Винахід витримує до 200 кг ваги. Новинку презентували в Українi та Польщi. Її вартість оцінюють у 8 тис. грн. У подальшому розробники планують створити вдосконалене крісло з масажером і тренажерним обладнанням.

Цієї осені американські інженери з лабораторії Інституту стандартів і технологій презентували інвалідне крісло-робот. Його називають кріслом-ліфтом, бо воно може піднімати тіло хворого у сидяче і вертикальне положення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися