У Луцьку дітей хворих на рак лікують лікарі-клоуни
Здоров’я

У Луцьку дітей хворих на рак лікують лікарі-клоуни

16 лютого 2015, 10:17
0
0
Сподобалось?
0

15 лютого, у Всесвітній день дітей, які хворіють на рак, БФ «СТОПРАК» вперше організував групу лікарів-клоунів, які щотижня відвідуватимуть маленьких пацієнтів та даруватимуть їм посмішки.

«Я давно мріяла про цей проект, але завжди бракувало часу. Ми намагались шукати кошти на ліки й самі препарати, аби допомогти дітям вижити, а реабілітацію відкладали на потім. Однак те, як психологічно почуває себе дитина під час лікування, не менш важливо, ніж фізичні показники», – розповідає президент БФ «СТОПРАК» Марія Адамчук.

За її словами лікарняні палати стають для маленьких пацієнтів домівками на багато місяців, а подекуди і років. Вони не мають змоги відвідувати школу, спілкуватись та гратись з однолітками, а тим більше відвідувати розважальні заходи. Тож клоуни вирішили прийти у лікарню.

«До мене самі звернулись волонтери і запропонували започаткувати терапію «Лікар-клоун», адже у кількох містах України вона вже є. Я з радістю погодилась, а у той час БФ «Запорука» запросила до себе у Львів чудового тренера, практикуючого лікаря-клоуна з Італії Роберто Мік’єлона, тож була нагода повчитись і нашим волонтерам», – зауважила вона.

15 лютого хлопці завітали у онкогематологічний центр Волинської обласної дитячої лікарні. Діти з радістю сприймали ігри та забави. Вони навчились робити собачок з повітряних кульок та на славу насміялись з жартів.

«Колись я побачив в інтернеті про цей проект і подумав, а чого б і нам не спробувати. Ми всі працюємо, маємо родини, але хочеться бути корисним у суспільстві. Діти ж – це найменш захищені верстви населення, а тому потребують найбільше уваги і нашої турботи. Їх батькам дуже важко, адже рак – це складний діагноз. Тому мають бути і інші люди, які гратимуться з малюками і даруватимуть позитив оточуючим», - розповів клоун Тімка.

Його колега Кузя вже мав чималий досвід спілкування з дітьми, адже працював аніматором. «Але лікар-клоун і звичний клоун – це різні речі. У лікарні головний не ти, чи твоя гра і вистава, а дитина, пацієнт. Якщо їй не подобається придумана гра, ти маєш в цей самий момент запропонувати іншу. Однак коли малюк щиро радіє і сміється – це найбільша нагорода», – вважає волонтер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися