Волинський опіковий центр поповнився обладнанням європейського рівня
Здоров’я

Волинський опіковий центр поповнився обладнанням європейського рівня

31 жовтня 2014, 18:12
1
0
Сподобалось?
0

Луцька міська клінічна лікарня взяла участь у проекті «Транскордонна взаємодія для запобігання і лікування важких випадків опіків на польсько-українському кордоні», який реалізовується у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» спільно з партнерами з міста Устилуга та польського Ленчна. Його загальна вартість становить близько 1 млн 335 тис. євро.

Завдяки проекту Волинський обласний опіковий центр отримав отримав новий сучасний реанімобіль з повним набором необхідного обладнання та оснащено палату інтенсивної терапії (ванну-каталку для хворих з обширними опіками, спеціальні ліжка для опікових хворих, протипролежневі матраци, док-станції з інфузоматами для програмованого дозованного введення лікарських засобів, дефібрілятор-монітор, монітор стану пацієнта, апарат штучної вентиляції легень та наркозно-дихальний апарат).

Для Устилузської міської лікарні придбано мобільний ренген-діагностичний апарат, портативний ЕКГ-апарат, ультразвуковий інгалятор, 20 функціональних медичних ліжок, протипролежневі матраци, стерилізатори для хірургічного інструментарію, бікси, шафки медичні, столики маніпуляційні.

Розроблено «дорожну карту» надання медичної допомоги пацієнтам з термічною травмою по шляху міжнародного сполучення Луцьк-Устилуг-Грубешов-Люблін на території Волинської області. Це дасть можливість покращити якість надання допомоги важким опіковим хворим.

Окрім того, за словами Андрія Смольянінова, лікарі комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» брали участь у міжнародній науково-практичні конференції з питань надання допомоги хворим з термічною травмою та пройшли тритижневе стажування на робочому місці у публічному закладі охорони здоров'я міста Ленчна (Польща).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • NB.Freelance writer
    NB.Freelance writer

    Якщо Ви чи хтось із Ваших родичів, знайомих та близьких наразі перебуває на лікуванні опіків або реабілітації після них, або мав таку ситуацію у житті — запрошуємо Вас долучитися та разом створити спільноту опікових українців! Тут Ви знайдете людей, які охоче підтримають Вас і допоможуть порадою у разі необхідності, тих, хто бажає допомогти Вам пережити все і повернутися до звичного життя в соціумі. Історії, спілкування, моральна підтримка — все це Ви знайдете у нас! Просто зверніться до адміністрації сайту, вказаного у цьому коментарі, або ж напишіть нам у соцмережах (посилання шукайте на сайті https://nbfree.wordpress.com/opikove/). P.S. Прохання до адміністраціі visnuk.lutsk не банити цей коментар. Допоможіть у корисній справі, в Україні немає аналогів спільнот опікових. Дякуємо.

    10 серпня 2016, 17:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися