Лише один із шести волинських нардепів підтримав антиолігархічний закон
Політика

Лише один із шести волинських нардепів підтримав антиолігархічний закон

16 січня 2015, 11:59
1
0
Сподобалось?
0

П'ятеро з шести народних депутатів з Волинської області не проголосували за закон про внесення змін до статті 41 Закону України «Про акціонерні товариства» (щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави), який позбавив відомого олігарха Ігоря Коломойського контролю ПАТ «Укрнафта».

Про це інформує власкор «Вголосу».

Цього тижня Верховна Рада 230 голосами прийняла закон про зниження кворуму, необхідного для проведення загальних зборів акціонерного товариства, з 60% до 50%+1 акція. Цей законопроект зачіпає інтереси одного з найбільших олігархів України Ігоря Коломойського.

Як відомо, держава володіє 50+1% акцій ПАТ «Укрнафта», проте постійно існують проблеми з проведенням зборів акціонерів цієї компанії, бо групі «Приват» належить 42% акцій.

Однак, з шести нардепів із Волині п'ять не проголосували за цей законопроект. Серед тих, хто не дав свого голосу «за» - волинські олігархи Степан Івахів, Ігор Єремеєв та Сергій Мартиняк. До них приєдналися нардепи від «Народного фронту» Ігор Гузь та Юрій Савчук.

Єдиним, хто натиснув кнопку «за», був Ігор Лапін.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Патріот Волині
    Патріот Волині

    Єремєєв, Мартиняк і Івахів = головні зрадники нашої патріотичної Волині , які 16 січня 2014 року голосували у Верховній Раді за ці диктаторські закони Януковича. Саме це голосування спочатку картками, а потім руками стало іскрою, яка розпалила пожар братовбивства по вулиці Грушевського і завершилося втратою Криму та війною в Донбасі. Потім ці зрадники пішли ще далі: Єремєєв як рідних братів пригрів під своїм крилом у депгрупі це дике стадо колишніх регіоналів та ще й гонорар по 30 тисяч зелених їм платить щомісяця. Це просто ганьба для нас волинян: це для того ми обирали Івахіва, Мартиняка, Єрємєєва, щоб вони пішли в опозицію до нашої демократичної влади, яку обрав революційний Майдан, тобто всі ми? Вони вже фактично зайняли місце колишніх прибічників Януковича - регіоналів. На майбутніх виборах до Верховної ради ми повинні одностайно сказати цій трійці зрадників тверде "досить, пора на смітник історії".

    16 січня 2015, 16:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися