Комуністам заборонили брати участь у виборах
Політика

Комуністам заборонили брати участь у виборах

24 липня 2015, 17:25
0
0
Сподобалось?
0

Усі комуністичні партії, які існують в Україні, законодавчо втрачають можливість брати участь у політичному житті держави, зокрема й у виборчому процесі. Про це заявив секретар РНБО України Олександр Турчинов, повідомляє ТСН.

«Сьогодні міністр юстиції відповідно до ухваленого Верховною Радою закону підписав рішення, згідно з яким комуністичні партії, які є сьогодні в нашій країні, втрачають право бути суб'єктом політичних і виборчих процесів», – наголосив він.

Окремо Турчинов пояснив, що відсьогодні Комуністична партія України та інші сателітні комуністичні партії втрачають політичний статус і права політичної партії. Очільник Мін'юсту України Павло Петренко уточнив, що таке рішення прийнято щодо трьох політичних партій. «Після прийняття законів (про декомунізацію) була створена незалежна комісія, яка протягом місяця проводила перевірку на відповідність трьох комуністичних партій в Україні – КПУ, Компартії (оновлена) і Комуністична партія України робітників і селян. На основі висновків комісії я підписав три накази, які визначають, що компартії України, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці, статуті та програмі не відповідають вимогам ч.2 ст.3 закону «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки». Ця політична сила і дві інші комуністичні партії відсьогодні не можуть бути суб'єктом виборчого процесу і не можуть брати участь у політичному житті країни», – заявив він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися