«Третій Майдан», або Шабаш «патріотів» на поминках
Політика

«Третій Майдан», або Шабаш «патріотів» на поминках

22 лютого 2016, 17:27
0
2
Сподобалось?
2

20 лютого, коли свідомі українці вшановували жертв розстрілу учасників Революції гідності, Кремль не міг не спробувати скористатися можливістю розхитати ситуацію всередині України. Вся країна насторожено спостерігала за дивними подіями у центрі столиці. Політичні банкрути намагалися розкрутити «шоу» в скорботний і печальний для нас день. Також тут якимось чином переплелись інтереси відвертих провокаторів та агресивної частини націоналістичного руху.

Кілька сотень людей у камуфляжі та балаклавах, які нарекли себе «Революційними правими силами», оголосили про старт третього Майдану і почали видавати на-гора різні вимоги та свої плани: від скидання уряду до арешту Президента.

До акцій також долучився добровольчий батальйон ОУН Миколи Коханівського (відомий крайніми революційними поглядами). Останні вчинили погроми у приміщеннях російських банків та офісі «СКМ» – компанії Рината Ахметова. При цьому зафіксовані пограбування офісних працівників. Стало зрозуміло, що зі справжнім Майданом і майданівцями, які за три місяці не вчинили чогось подібного, навіть у найскрутніший період, ці люди не мають. Зате російське телебачення отримало чимало цікавого матеріалу, в Києві засвітилися колишні журналісти брехливого телеканалу LifeNews. Події «третього Майдану» активно висвітлював сайт «Русская весна», запущений для інформаційної підтримки агресії РФ на Донбасі.

А тепер слід уважно придивитися до РПС, під прапором яких відбувся шабаш у тому місці, де люди якраз поминали справжніх Героїв України – Героїв Небесної сотні. До новоствореної організації ввійшли виключені з «Правого сектору» люди. Очолив її такий собі Роман Стойка – колишній міліціонер, упійманий на контрабанді, але більше відомий він як ватажок правосекторівців, які вчинили стрілянину в Мукачевому минулого року. Приєдналася до «революційних правих» і організація «Білий молот», яка ще на Майдані побила горшки з «Правим сектором». «Молотівці» практично ніколи не були помічені в українських патріотичних акціях, натомість поширюють расистські й інколи нацистські постулати. У «казан» РПС потрапили й окремі бійці розформованих за жорстокість підрозділів «Торнадо» і «Шахтарськ», також серед лідерів «третього Майдану» постав нардеп Сергій Мельничук – екс-командир «Айдару», який перебуває під слідством через звинувачення у бандитизмі. А «окрасою» компанії став давно забутий усіма колишній нардеп-горлопан Юрій Кармазін. Своїми діями та заявами, що суперечили одна одній, ця різношерста ватага намагалася спровокувати силові структури на сутичку. Проте коли пліч-о-пліч з правоохоронцями стали й бійці добровольчих батальйонів та формувань, усі зрозуміли – задум провалився. Сьогодгні на Майдані Незалежності, де «революціонери» гаряче клялися стояти до переможного кінця, лишився один лише намет. А професійні мітингувальники почали потрохи розчинятися, відпрацювавши своє. Режисери цього дійства, здається, так і не засвоїли з попередніх уроків – Майдан не можна організувати чи купити. Він має визріти й вибухнути у мільйонах українських сердець. Але це і червоний сигнал до влади: потрібно домовлятися, працювати і давати реальний результат, інакше може прийти момент, коли черговий сірник, кинутий провокаторами на розпечений протестний ґрунт, таки призведе до вибуху.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися