Путін раптово віддав наказав про вивід ударного угруповання з Сирії
Політика

Путін раптово віддав наказав про вивід ударного угруповання з Сирії

15 березня 2016, 03:40
0
0
Сподобалось?
0

Президент РФ Володимир Путін несподівано для багатьох пересічних спостерігачів віддав наказ про початок виводу ударного російського угруповання з Сирії. Таку заяву він зробив у звичній постановочній манері під камери російського пропагандистського ТБ, яке ще недавно горлопанило на всі боки про важливу місію РФ у Сирії, боротьбу з тероризмом на дальніх кордонах і таке інше. Тепер же Володимир Путін зазначив, що завдання, які ставилися перед збройними силами Росії виконані. Тобто це мало б означати перемогу на ІДІЛом. Проте, як всі ми знаємо, справжні терористи від дій російських військових майже не постраждали. Практично вся увага путінської авіації та ракетних військ була зосереджена на помірній опозиції та мирних містах у провінції Хомс, а головна мета військової операції у Сирії полягала у збереженні прокремлівського режиму Башара Ассада.

Свою заяву Володимир Путін зробив у присутності двох яструбів війни Кремля – голови МЗС Сергія Лаврова та міністра оборони Сергія Шойгу.

https://www.youtube.com/watch?v=5ThNrRiYzhY

Що заставило Росію піти з Сирії, можна тільки здогадуватися. Про серйозні наміри зачистити терористів на території країни раніше заявляли Туреччина і Саудівська Аравія, які зібрали дуже потужну і багаточисельну групу військ. Підтримку їм готові були надати й війська НАТО. Очевидно тут і слід шукати істинні причини відступу Росії, яка лишить у Сирії лише свої традиційні контингенти на морській базі у Таурусі та на повітряній у Хеймім.

Але вихід РФ з конфлікту на близькому сході не надто оптимістичний для України. У Путіна з’являться «вільні руки», які можуть бути спрямовані для нової ескалації конфлікту на українському Донбасі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися