Путін з гімнасткою Кабаєвою
Політика

Хто такий диктатор Путін?

17 березня 2018, 15:38
0
1
Сподобалось?
1

У неділю, 18 березня, у Росії вже вчетверте відбудуться перевибори Володимира Путіна на посаду президента. Ця людина у російській політиці з’явилася практично нізвідки у серпні 1999-го, тоді йому було 47 років. А вже на зламі століть старіючий президент Борис Єльцин призначив його наступником. «Хто такий містер Путін?» – запитували тоді іноземні журналісти. Тепер таких дурниць ніхто не питає.

Пітерський хуліган

Такої стрімкої кар’єри, як у Володимира Путіна, напевне, не мав жоден політик. У серпні 1999 року його призначено прем’єр-міністром Російської Федерації, а вже через півроку він став президентом країни. Про Путіна було відомо, що він друг і соратник мера Санкт-Петербурга демократа Анатолія Собчака, а також, що вийшов із системи КДБ, де займався вербуванням агентів. А для цього треба вміти подобатися людям, розуміти мотиви вчинків, усвідомлювати їхній спосіб життя. Мав агентурне ім’я «Моль».

Одразу після переїзду у 1996 році Володимира Путіна в Москву з архівів Смольного були вилучені всі документи за його підписом і зі згадуванням імені. Виявляється, було що приховувати. Саме у ці роки Путін почав накопичувати свої статки. Гроші заробляв на махінаціях з квартирами і гуманітаркою. У 1992 році у Пітері продукти видавали за талонами. Місто трималося на «гумці» з Німеччини і США. Путін в обмін на це «заганяв» за кордон нафто­продукти, бавовну, ліс, кольорові метали.

Він не приховував, що у дитинстві був пітерським хуліганом. Маленький штрих: у піонери Володю Путіна прийняли у 12 років, коли діти ставали юними ленінцями десь у дев’ять. Можна лише уявити силу волі цієї людини, яка буквально витягнула себе з кри­мінальної доріжки. І допоміг у цьому спорт.

З приходом Путіна на посаду президента економіка Росії почала зростати шаленими темпами, а з нею і доходи населення. Йому вдалося налагодити хороші відносини з Євросоюзом, США, країнами-сусідами. Віктор Ющенко згадує, що ніколи не чув від Путіна слова «ні». Спілкувався він завжди спокійно та вдумливо. І, зауважте, так про нього говорить людина, якій господар Кремля, м’яко кажучи, не симпатизував. Та після Бесланської трагедії 2004 року, коли спецслужби вбили сотні дітей у захопленій терористами школі, Путін став проявлятися таким, яким є насправді – кедебешником і шпаною, що погрожує світові ядерною дубинкою. Він почав війну у Грузії та Україні, послав війська у Сирію, де вони вбивають жінок і дітей. Став узагалі непередбачуваним. 

З гімнасткою має трьох дітей?

Таємницею, яку нині найбільше охороняють спецслужби Росії, є особисте життя президента Путіна. Він – людина дуже багата. Кажуть, що його статки сягають 40 мільярдів доларів. Розлучений. Після 30 років шлюбу (у 2013-му) Володимир і Людмила Путіни розлучилися. Офіційна версія – дружина втомилася виконувати обов’язки першої леді. Сьогодні вона дуже багата жінка, живе зі значно молодшим чоловіком.

Дуже скупі відомості про життя двох доньок Путіна – Марії і Катерини. Офіційно можна знайти тільки їхні дитячі фото, хоча жінкам уже за 30. З публікацій дізнаємося, що вони володіють мільйонними статками. Молодша донька Катерина змінила прізвище на Тихонова і зараз очолює компанію, яка розподіляє мільярди доларів, виділені на розширення території Московського державного університету і будівництво нових наукових об’єктів. Саме її називають спадкоємницею батька. У 2013 році Катерина вийшла заміж за близького його друга нафтохімічного інвестора Кирила Шамалова. Після п’яти років шлюбу пара розлучилася. Про старшу дочку Путіна Марію відомо ще менше. Вчилася на біологічному факультеті Санкт-Петербурзького університету, заміжня за голландцем Джоррітом Фаасеном. Після того, як над Донбасом був збитий малайзійський літак, на якому було багато громадян Голландії, її терміново вивезли з цієї країни. Кажуть, що саме Марія з чоловіком подарували російському президентові внука.

Не зникає зі шпальт світової преси інформація про роман Володимира Путіна з молодшою на 30 років олімпійською чемпіонкою з художньої гімнастики Аліною Кабаєвою. Кажуть, що пара навіть нещодавно повінчалася на Валаамі. А ще ходять чутки, що у них є син та дві дочки. Сам Путін каже, що в особистому житті у нього все гаразд.

Не вважає Україну державою

Президент Росії Путін найбільшою катастрофою ХХ століття якось назвав розпад Радянського Союзу. Для відбудови імперії йому потрібна Україна. Для цього він довгі роки використовував метод «батога і пряника». То планували спільні проекти в енергетиці, ядерній сфері, машино- та літакобудуванні, то перекривали нам газ, забороняли ввозити наші сири, цукерки, труби тощо. Врешті-решт на третьому президентському терміні Путін заявив, що такої країни як Україна немає, а українці – це частина «русского» народу. І далі дав наказ захопити Крим, розпочати війну на Донбасі. Він відповідальний за розстріли в Іловайському котлі, за Дебальцеве, куди послав своїх танкістів, за сльози наших матерів, за осиротілих дітей…

Хоча можна погодитися і з тими, хто каже, що завдяки цьому українці згуртувалися і стали нацією.  

Володимир Путін планує бути при владі в Росії ще наступні сім років. І судячи з його заяв, вони не будуть мирними. Чого чекати від цієї людини – невідомо. Точно можна сказати, що спокійно жити Україні він не дасть.

Ліна КОСТЕНКО

«І жах, і кров, і смерть, і відчай,

І клекіт хижої орди,

Маленький сірий чоловічок

Накоїв чорної біди.

Це звір огидної породи,

Лох-Несс холодної Неви.

Куди ж ви дивитесь, народи?!

Сьогодні ми, а завтра – ви».

 

Підготувала Наталка СЛЮСАР

ПЕРЕДРУК ЗАБОРОНЕНО!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися