«Шахтар» почав відбір Ліги Чемпіонів з нічиєї у Стамбулі
Спорт

«Шахтар» почав відбір Ліги Чемпіонів з нічиєї у Стамбулі

29 липня 2015, 00:00
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні донецький «Шахтар» розпочав виступи на євроарені. У Стамбулі «гірники» провели перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів із «Фенербахче» з досить зірковим складом.

«Фенербахче» – «Шахтар» – 0:0

«Фенербахче»: 1. Волкан Демірел, 3. Хасан Алі Калдирим, 4. К'єр, 5. Мехмет Топал (14. Раул Мейрелеш, 64), 6. Соуза, 7. Соу (11. ван Персі, 68), 9. Фернандао, 10. Дієго (99. Стох, 84), 17. Нані, 22. Бруну Алвеш, 88. Джанер Еркін.

«Шахтар»: 30. П'ятов, 6. Степаненко, 8. Фред (17. Малишев, 90), 11. Марлос (22. Едуардо, 77), 13. Шевчук, 18. Ордець, 21. Гладкий, 28. Тайсон (74. Коваленко, 79), 29. Алекс Тейшейра, 33. Срна, 44. Ракицький.

Дуель з «Фенербахче» мала особливий підтекст для наставника «Шахтаря» Мірчі Луческу. Ось уже кілька років цей турецький клуб намагається переманити у донеччан румунського фахівця. Тож Луческу мав можливість сподобатися тутешній публіці. Гравці «Шахтаря» теж мали один маленький додатковий мотиваційний фактор. Матч відбувався напередодні дня народження їхнього головного наставника. Зрештою матч донеччани провели досить потужно. Особливо перший тайм.

Півзахист «Шахтаря» швидко захопили центральний плацдарм, з якого накочували дуже небезпечні атаки на ворота Волкана Деміреля. Дві чудові нагоди для партнерів створив капітан «гірників» Даріо Срна. Спершу він вивів на побачення з голкіпером «Фенербахче» Тейшейру, та Алекс не зміг переграти Деміреля. Шикарний пас від Срни отримав Тайсон. Удар бразильця з району 11-метрової позначки вийшов потужним, але прийшовся по центру воріт, тому й не став великою проблемою для Деміреля. Куди складніше голкіперу було впоратися з ударом Марлоса. Демірель відбив м’яча перед собою, а ось Гладкий на добивання трохи не встиг.

Господарі поля проводили свій перший офіційний матч після літнього міжсезоння. Це помітно позначалося на кількості браку у діях досить титулованих футболістів, які за останні роки зібралися у «Фенербахче». За перший тайм турки награли на один момент. Нані зряче подав у штрафний майданчик на Фернандао, але останній невдало пробив головою

У другому таймі незначною ініціативою володіли уже турки. Але до гострих моментів справа доходила рідко. Відбувся обмін кількома напівмоментами.

Наприкінці зустрічі за «Шахтар» у Лізі Чемпіонів дебютували молоді Малишев і Коваленко. Також на поле вийшов Едуардо, який повернувся у донецький клуб. Заміни стабілізували гру «гірників».

Наступної середи команди зустрінуться знову у Львові, і, сподіваємося, цього разу донеччанам більше щаститиме з останнім ударом.

https://www.youtube.com/watch?v=PBmqGwYgMiE


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися