За тур до кінця відбіркового турніру Україна наздогнала за очками Словаччину
Спорт

За тур до кінця відбіркового турніру Україна наздогнала за очками Словаччину

10 жовтня 2015, 01:13
0
0
Сподобалось?
0

Збірна України з футболу у Скоп’є обіграла команду Македонії. Якщо відкинути емоційну складову результату, можна сказати, що цей матч не носив великого значення. Навіть попри те, що у паралельному поєдинку Білорусь сенсаційно на виїзді здолала Словаччину, шанси української збірної посісти другу сходинку у групі «С» лишаються мізерними.

Македонія – Україна – 0:2

Голи: 0:1 – Селезньов (59 – з пенальті), 0:2 – Кравець (86).

Македонія: 1. Пачовскі, 2. Брдаровскі, 3. Жута, 6. Шиков, 14. Рістевскі, 23. Ашковскі (15. Нестеровскі, 78), 4. Петрович, 8. Алімі, 10. Ібраїмі, 11. Хасані (19. Абдурахімі, 22), 20 Ілійоскі (Івановскі, 65).

Україна: 12. П'ятов, 3. Хачеріді, 13. Шевчук, 17. Федецький, 20. Ракицький, 10. Коноплянка, 14. Ротань (15. Малиновський, 90), 16. Сидорчук, 18. Рибалка, 7. Ярмоленко, 11. Селезньов (22. Кравець, 75).

Сама гра теж не додала багато оптимізму. Як мінімум половину ігрового часу наші футболісти згаяли на тягання м’яча у центрі поля. Все міг би змінити швидкий гол, якби на 5-й хвилині Пачовскі не впорався з небезпечним ударом Ярмоленка. Проте воротар македонців свою справу зробив добре. А більше реальних загроз у першій 45-хвилинці Україна й не створила.

По перерві гра дивилася веселіше. Українці почали рухатися трохи більше і награли на 11-метровий. Зута по-волейбольному зіграв у своєму штрафному майданчику, і Селезньов холоднокровно переграв з «точки» Пачовскі. Далі моментів біля воріт Македонії побільшало. І один з них втілився у гол. Кравець сам продерся у штрафний майданчик господарів лівим флангом атаки і сам же розібрався з воротарем.

Перемога відбулася, але не була такою яскравою і легкою, якою мала б бути перемога над аутсайдером групи. Головний тренер синьо-жовтих Михайло Фоменко знову «порадував» консерватизмом. Із запрошених до збірної гравців луганської «Зорі», футболісти якої нині перебувають просто у шаленій формі й мають надзвичайну мотивацію, навіть у такому прохідному матчі коуч виділив лише всього кілька хвилин лише одному Малиновському.

У паралельних матчах іспанці розгромили Люксембург з рахунком 4:0, а білоруси на виїзді завдяки єдиному голу Драгуна обіграли Словаччину (і це при тому, що майже третину ігрового часу сябри провели у меншості). Таким чином збірна Іспанії за тур до кінця групового турніру набрала 24 очки і забезпечила собі вихід з групи з першого місця. А от українці зрівнялися по очках зі Словаччиною – в обох команд по 19 пунктів. Але словаки посідають заповітну другу сходинку завдяки перевазі в особистих зустрічах (перемога і нічия). Щоб посунути їх униз в останньому турі має статися одразу два дива. Україна має зіграти у нічию або й виграти в Іспанії, а Словаччина поступитися, або зіграти внічию на виїзді з Люксембургом. Хоча у разі перемоги над іспанцями команда Михайла Фоменка незалежно від результату словаків отримає путівку на Євро-2016 як найкраща третя команда.

https://www.youtube.com/watch?v=wEfxfNXLZRk


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися