«Динамо» зробило маленьке диво у Порту
Спорт

«Динамо» зробило маленьке диво у Порту

25 листопада 2015, 08:40
0
0
Сподобалось?
0

У 5 турі групового етапу футбольної Ліги Чемпіонів київське «Динамо» грало на виїзді з португальським «Порту». Тільки перемога дозволяла команді Сергія Реброва повернути надію на вихід у наступний раунд. І динамівці зробили диво, здолавши португальський клуб, який не знає поразок з квітня.

«Порту» – «Динамо» – 0:2

Голи: 0:1 – Ярмоленко (34 – з пенальті), 0:2 – Гонсалес (65).

«Порту»: 12. Касільяс, 2. Перейра (20. Андре Андре, 46), 3. Мартінс Інді, 5. Маркано, 21. Лаюн, 6. Рубен Невеш, 8. Браімі (17. Корона, 67), 22. Данілу, 25. Імбула (10. Освальдо, 67), 9. Абубакар, 11. Тельо.

«Динамо»: 1. Шовковський, 2. Даніло Сілва, 5. Антунеш, 6. Драгович, 34. Хачеріді, 16. Сидорчук (29. Буяльський, 84), 17. Рибалка, 19. Гармаш, 10. Ярмоленко, 11. Мораес (91. Теодорчик, 86), 25. Гонсалес (90. Беланда, 77).

Підопічні Сергія Реброва, у першу чергу, переграли суперника у тактиці. Також, можливо, з португальцями зіграла злий жарт недооцінка можливостей «Динамо».

Кияни дуже ефективно використали у цьому матчі пресинг, задушивши атакуючий потенціал «Порту». Хіба що на самому початку матчу португальці почувалися господарями на своєму рідному стадіоні, але поступово ініціатива перейшла до команди Реброва. Моменти почали виникати біля воріт Ікера Касільяса. Супер-шанс був у Гамаша, після його удару м’яч дзвінко вдарився у стійку. Далі естафета перейшла до Мораеса, який у цьому ж епізоді грав на добиванні і не влучив у ворота з кількох метрів. Активність «Динамо» поблизу воріт Касільяса призвела до призначення пенальті. Щоправда, судячи з повторів, порушення правил проти Рибалки відбувалося якщо не за межами, то принаймні на лінії карного, проте арбітр вказав на 11-метрову позначку. Цей маленький подарунок Фортуни без шансів для голкіпера використав Ярмоленко.

У другому таймі «Порту» більше сил кидав в атаку, але ще гірше виглядав захист португальців. Особливо погано йшли справи на правому фланзі, де оборону господарів поля терзав Дерліз Гонсалес. Одного разу з-під поперечини м’яч «потягнув» Касільяс. Але Гонсалес таки свого досягнув. Дерліз несподівано сміливо пішов в обіграш, залишив позаду двох гравців «Порту» і хитро пробив по воротах. Не найкраще тут себе проявив Касільяс. Голкіпер занадто м’яко підставив руку під удар, і м’яч парашутом залетів у дальній верхній кут. Гонсалес міг через трохи повторити такий же фокус, але цього разу трохи не влучив у дальню «дев’ятку».

Уже наприкінці матчу господарі поля створили свій найкращий момент, коли за «Динамо» зіграла штанга.

Тепер шанси на вихід «Динамо» із групи дуже високі. У команди Реброва 8 очок, у «Челсі» та «Порту» по 10. Усе в руках киян. У заключному турі потрібно перемогти аутсайдера квартету «Маккабі», а «Челсі» та «Порту» зіграють між собою, тож обов’язково хтось втратить очки.

https://www.youtube.com/watch?v=DhO3rbywwSo


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися