Фото ФФУ
Спорт

Збірна України почала підготовку до футбольного Євро-2016 з перемоги над Кіпром

25 березня 2016, 02:58
0
0
Сподобалось?
0

Очікувати чогось грандіозного від товариського матчу з Кіпром не доводилося. Цей поєдинок став першим у циклі підготовки до фінальної частини Євро-2016. Михайло Фоменко скористався можливістю одразу ж перевірити ймовірний найближчий резерв.

Україна – Кіпр – 1:0

Гол: 1:0 – Степаненко.

Україна: 1. Бойко, 5. Кучер, 17. Федецький, 13. Шевчук (2. Каменюка, 81), 18. Путівцев, 6. Степаненко (4. Тимощук, 72), 9. Гусєв (21. Петряк, 46), 19. Гармаш (25. Малишев, 46), 14. Ротань (24. Коваленко, 46), 8. Зозуля (22. Кравець, 63), 7. Ярмоленко.

Кіпр: 12. Панайї, 2. Досса Жуніор, 5. Деметріу, 19. Лаїфіс, 13. Макрідіс, 14. Лабан (15. Кіріаку, 81), 17. Ефрем (21. Макріс, 58), 18. Артіматас (23. Ніколау, 89), 10. Хараламбідес (6. Енглезу, 77), 11. Александру, 9. Мітідіс (8. Сотіріу, 70).

Матч збірної цього разу тепло приймала Одеса. Українці не форсували подій. І перший тайм пройшов за відносно рівної боротьби з епізодичною перевагою підопічних Михайла Фоменка. Перший момент все ж на рахунку кіпріотів. Мітідіс втік від захисту практично на побачення з бойком, але з ударом у нього не склалося.

Героєм першого тайму, як і матчу в цілому став Тарас Степаненко. Хоча спершу він розчарував уболівальників, коли після удару Зозулі невдало зіграв на добиванні. Тарас не зміг перекинути лежачого голкіпера кіпріотів, знаходячись на лінії воротарського. Але під завісу першого тайму наш хавбек виправився. І знову Зозуля, тільки тепер уже головою, перевірив Панайї. Голкіпер відбив м’яч перед собою, а Степаненко знову був тут-як-тут. Тільки цього разу до воріт було не більше двох метрів, і Тарас запустив «круглого» поміж ніг воротаря.

https://www.youtube.com/watch?v=5AJ0ZvuJPcY

У другому таймі Фоменко дав шанс молодим та свіжим. Це зумовило деяку зміну у стилі гри української команди. Швидкості зросли і моментів значно побільшало. Та якщо молодь з атакою справлялася, то у захисті надійність практично зникла. Зокрема Коваленко вдало розганяв атаки, проте губив свою зону під час оборонних дій. Кілька помилок припустився Путівцев. Не реалізувавши свої моменти на початку другого тайму, українці цілком могли втратити перемогу під завісу матчу. Не допоміг навіть вихід на поле досвідченого Тимощука і капітана «Зорі» Каменюки. Сотіріу втік від Путівцева та Коваленка і на техніку бив у дальній кут – м’яч пройшов поруч зі стійкою, трохи пізніше Енглезу приблизно з тієї ж позиції влучив у стійку. А у заключні хвилини м’яч увесь час курсував у уздовж і впоперек штрафного майданчика нашої збірної, аж поки черговий супершанс не випав Сотіріу, котрого залишили самого по перед воротарським майданчиком. Виручив Бойко, «потягнувши» удар головою у дальній кут.

Після матчу Фоменко оцінив дії української команди на трійку з плюсом. Сподіваємося, у наступних матчах наші футболісти покращать «успішність». Календар підготовки збірної до Євро-2016 відомий. 28 березня наші зіграють з Уельсом, 29 травня – з Румунією, 2 червня – з Албанією, 6 червня – Молдовою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися