Україна провалила Олімпіаду в Ріо, посівши 31 місце
Спорт

Україна провалила Олімпіаду в Ріо, посівши 31 місце

22 серпня 2016, 04:19
0
0
Сподобалось?
0

До старту Олімпійських Ігор у Ріо-де-Жанейро спортивні аналітики пророкували Україні місце у десятці підсумкового медального заліку. І справді, у команді, яка складалася з 206 спортсменів, було чимало сильних атлетів, котрі стабільно демонстрували високі результати у своїх видах спорту, ба, навіть були лідерами сезону. Однак у вирішальну мить виступити на максимумі українці переважно не змогли, інколи цьому заважали судді, як то у гімнастиці, боксі чи боротьбі.

В останні два змагальні дні Ігор збірна України поповнила свій доробок трьома медалями. Дмитро Янчук і Тарас Міщук вибороли бронзові нагороди у веслуванні каное-двійок на дистанції 1000 метрів, яку подолали за 3 хвилини і майже 46 секунд. Ганна Різатдінова була чи не найкращою в індивідуальному багатоборстві у художній гімнастиці, але суддівський корпус, який симпатизував росіянкам, не дозволив нашій спортсменці стрибнути вище третього місця.

Найбільшою ж радістю цих днів стало «срібло» Павла Тимощенка у п’ятиборстві. Українець дещо невдало виступив у фехтуванні, що, зрештою, і завадило йому стати олімпійським чемпіоном.

Загалом збірна України зібрала скудний врожай з 11 медалей (дві золоті, 5 срібних і 4 бронзових). Натомість наша команда ледь не стала «чемпіоном» за кількістю четвертих і п’ятих місць. В результаті, синьо-жовті фінішували на 31 місці. Це найгірший результат за всю історію виступів України на Олімпійських Іграх. Найуспішнішими були ігри в Атланті-1996 (тоді українці здобули аж дев’ять золотих нагород) та у Пекіні-2008 (було здобуто найбільшу кількість медалей – 27).

А тепер про сильних світу цього. Лідером стала команда США, у якої 121 медаль (46-37-38). Друге місце у Великої Британії (67 медалей: 27-23-17), а третім став Китай (70 медалей: 26-18-26). Росіяни, попри дискваліфікацію легкоатлетів та важкоатлетів, посіли четверте місце, до речі, не в останню чергу завдяки суддям.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися