Вперше в історії: у Луцьку засудили двох спортсменів за «злив» футбольного матчу
Спорт

Вперше в історії: у Луцьку засудили двох спортсменів за «злив» футбольного матчу

21 вересня 2016, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

У зустрічі 4 туру Чемпіонату України сезону-2015/16 дубль харків’ян програв луцькій «Волині» 2:6. Через рік з’ясувалося, що Руслан Ковток і Даниїл Соломаха навмисно працювали на поразку своєї команди, тобто зливали гру. Правоохоронці задокументували кілька фактів одержання гравцями харківської футбольного клубу «Металіст U-21» неправомірної вигоди. Під час досудового розслідування зокрема встановлено, що футболісти ФК «Металіст U-21» одержали «гонорар» за програш команді «Волинь U-21» (м. Луцьк) у зустрічі, що відбулася 6 серпня 2015 року. Матч закінчився неочікуваним рахунком – 2:6. Під час розслідування виявилось, що за 100 тисяч гривень гравці "Металіста U-21" погодилися програти своїм луцьким суперникам.

Тепер за «злив» футбольного матчу світить штраф від 8,5 до 12,75 гривень або громадські роботи терміном від 180 до 240 годин, або обмеження волі на термін до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін.

Днями Луцький міськрайонний суд виніс вирок – 500 неоподатковуваних мінімумів кожному винному, тобто штраф у розмірі 8500 гривень. Настільки м’яке рішення пояснюється тим, що обидва футболіста активно співпрацювали зі слідством і повідомили, що отримали пропозицію від іншого одноклубника, після чого змогли заробити на двох понад 100 тисяч гривень.

Зазначимо, це перший випадок в Україні, коли на лаві підсудних опинилися гравці відомого футбольного клубу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися