«Шахтар» Паулу Фонсеки навіть у меншості сильніший за його колишню команду
Спорт

«Шахтар» Паулу Фонсеки навіть у меншості сильніший за його колишню команду

30 вересня 2016, 10:11
0
0
Сподобалось?
0

Ще під час жеребкування групового етапу Ліги Європи Фортуна підготувала невеличкий психологічний експеримент для теперішнього наставника «Шахтаря» Паулу Фонсеки. Жереб обрав у суперники для його нового клубу колишню команду португальського тренера – «Брагу». Перший іспит Фонсека склав успішно. «Шахтар» навіть у меншості здолав «Брагу», дотримуючись раціональної тактики свого тренера.

«Шахтар» – «Брага» – 2:0

Голи: 1:0 – Степаненко (5), 2:0 – Коваленко (56).

«Шахтар»: 30. П'ятов, 2. Бутко, 5. Кучер, 6. Степаненко, 8. Фред, 10. Бернард, 11. Марлос (28. Тайсон, 74), 18. Ордець, 19. Феррейра (9. Дентіньо, 85), 31. Ісмаїлі, 74. Коваленко (17. Малишев, 90+2).

«Брага»: 28. Мозе Марафона, 3. Росич, 7. Вілсон Едуарду (10. Мартінес, 67), 9. Ахмед Хассан, 15. Байяно, 21. Рікарду Орта (19. Стоїлькович, 57), 23. Педру Сантуш (8. Бакич, 67), 35. Вукчевич, 44. Артур Жорж, 63. Мауро, 87. Марсело Гойяно.

Вилучення: Фред (49).

«Шахтар» у цьому матчі взяв швидкий старт. Уже на 5-й хвилині у штрафному майданчику гостей виникла «пожежа» після подачі зі штрафного. Зрештою, м’яч знайшов Степаненка і той розстріляв ворота гостей. На жаль, попри швидкий гол гра надалі не стала яскравішою. Навпаки, гості ще більше вчепилися у власному половину поля, а «Шахтар» уже нікуди не поспішав. Моментами обидві команди зупинилися і чогось чекали.

Розворушити гру зміг німецький  арбітр матчу Тобіас Штілер. На початку другого тайму за симуляцію у штрафному майданчику «Браги» він «нагородив» другим «гірчичником» Фреда. Чисельна перевага додала сміливості португальським футболістам. Але не одразу, перед тим вони ще встигли пропустити вдруге. Знову «гірники» вдало використали стандарт. Бернард зі штрафного влучив у стінку, проте за допомогою рикошету м’яч опинився у вільного від опіки Коваленка. Гравець «Шахтаря» без проблем подвоїв перевагу своєї команди, бо до воріт йому було всього кілька метрів.

Далі «Шахтар» перейшов на гру на контратаках і міг домогтися ще більшого успіху. А от португальці так нічого й не створили, навіть жодного точного удару по воротах не завдали. Чи не єдиним моментом гостей міг стати 11-метровий у ворота П’ятова. У першому таймі суддівська бригада цілком могла б призначити його за фол Фреда.

Після двох турів з 6 очками «Шахтар» очолює свою групу. У паралельному матчі наступний опонент донеччан бельгійський «Гент» обіграв турецький «Коньяспор» з рахунком 2:0 і з 4 пунктами посідає другу сходинку.

https://www.youtube.com/watch?v=I1KKtlKjJQ4


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися