Українські футболісти перемогли команду невизнаного Косово
Спорт

Українські футболісти перемогли команду невизнаного Косово

10 жовтня 2016, 04:14
0
0
Сподобалось?
0

Андрій Шевченко здобув першу перемогу в якості головного тренера збірної України з футболу. Синьо-жовті у номінально домашньому матчі перемогли Косово. Оскільки це утворення Україна не визнала, то й приймати футболістів з неіснуючої країни з неіснуючими паспортами не було змоги. Тому матч відбувся на нейтральному полі у польській королівській столиці – Кракові.

Україна – Косово – 3:0

Голи: 1:0 – Кравець (31), 2:0 – Ярмоленко (81), 3:0 – Ротань (87).

Україна: 12. П'ятов, 2. Бутко, 4. Соболь, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 9. Коваленко, 10. Коноплянка (20. Караваєв, 79), 11. Кравець (8. Зозуля, 84), 13. Ордець, 21. Зінченко (14. Ротань, 64).

Косово: 1. Уйкані, 2. Пердедай (3. Сулеймані, 77), 4. Пніши, 7. Рашица (15. Зенелі, 66), 11. Шала, 13. Ррахмані, 14. В. Беріша, 17. Меха (Б. Беріша, 54), 18. Мурічі, 19. Пачарада, 20. Крієзіу.

Якщо подивитися на підсумковий рахунок матчу, то ніби й не мало б бути претензій до збірної України. Команда Андрія Шевченка й справді домінувала у поєдинку більшу частину ігрового часу, але епізодами навіть відверто слабка збірна Косово проявляла проблеми українців.

Моменти посипалися на ворота суперника просто зі стартових хвилин. Але спершу їх успішно марнували Ярмоленко і Коноплянка, яких захист косоварів втримати не міг. Проте дві голові дві зірки нашої команди постійно цілили у молоко. За таке марнотратство суперник ледь не покрав українців. На щастя, у складі Косово поки бракує класних виконавців. Тож спочатку Рашица, а потім й Мурічі пробачили нашу збірну. Перший з убивчої позиції поцілив прямо у воротаря, а другий був першим на добиванні і послав м’яча над воротами. Лише після такого холодного душу підопічні Шевченка забили. Автором першого голу став герой матчу з Туреччиною Артем Кравець. Вдало асистував йому Зінченко. Під завісу тайму Ярмоленко міг подвоїти рахунок, але Косово врятував Уйкані.

По перерві перевага України вже не була настільки великою. Рахунок довго зберігався мінімальним, тож це вносило нервозність у гру. Десь занадто поблажливим до косоварів була суддівська бригада, закриваючи на нечисту гру у власному штрафному майданчику. Якби арбітр призначив кілька 11-метрових, йому б точно ніхто не дорікнув в упередженості. У середині тайму українці почали просідати, тож знову з’явилися непогані нагоди у косоварів. Для прикладу, після удару Бернарда Беріші м’яч струсонув поперечину воріт П’ятова. Лише гол Ярмоленка на 81-й хвилині нарешті зняв напругу у матчі. Потім були ще два голи Ротаня, лише один з яких було зараховано.

В інших матчах групи Ісландія здолала вдома Туреччину – 2:0, а фіни на власному полі мінімально поступилися хорватам – 0:1.

Становище команд у групі після трьох турів: 1. Хорватія – 7 очок; 2. Ісландія – 7; 3. Україна – 5; 4. Туреччина – 2; 5. Фінляндія – 1; 6. Косово – 1.

https://www.youtube.com/watch?v=sZrCk2gSjtY


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися