«Зоря» запалила, але не виграла
Спорт

«Зоря» запалила, але не виграла

4 листопада 2016, 12:31
0
0
Сподобалось?
0

У четвертому турі групового етапу Ліги Європи «Зорі» потрібно було тільки перемагати голландський «Фейєноорд». Луганська команда приймала суперника в Одесі й подарувала уболівальникам су перовий футбол, от тільки бажано результату він не дав.

«Зоря» – «Фейєноорд» – 1:1

Голи: 0:1 – Йоргенсен (14), 1:1 – Рафаель (44).

Нереалізований пенальті: Форстер (44).

«Зоря»: 1. Шевченко, 12. Рафаель, 95. Соболь, 24. Гречишкін, 4. Чайковський, 7. Петряк, 8. Харатін, 22. Любенович (11. Пауліньо, 63), 39. Опанасенко (6. Каменюка, 31), 20. Караваєв, 42. Бонавентуре (9. Кулач, 54) .

«Фейєнорд»: 25. Джонс, 4. Конголо, 6. ван дер Хейден, 33. Боттежин, 2. Карсдорп, 5. Веїнович, 20. Тапіа, 11. Еліа, 28. Тоорнстра (26. Ніувкоп, 80), 7. Кайт (14. Басачікоглу, 70), 9. Йоргенсен (18. Нелом, 47).

Вилучення: Боттегін (43).

Швидше за все, «Зорю» підвів у цьому матчі клас. Свою помітну ігрову перевагу луганчани так і не втілили у потрібну кількість голів. Гості ж десь так і розраховували, що зможуть впоратися з атаками «Зорі» без великих проблем біля власних воріт, тож свідомо віддали супернику гру першим номером. Ця тактика принесла голландцям результат уже на 14-й хвилині. Кюйт уже дугим темпом розпочав атаку на ворота Шевченка і знайшов навісом на дальній стійці Йоргенсена, правда поруч з ним було ще троє гравців у футболках «Зорі», але чомусь конкретно ніхто гравця «Фейєноорда» не опікав, й тому не склало великих проблем переправити м’яча головою у сітку. Хтозна, можливо голландці й втримали б цю мінімальну перевагу до фінального свистка, але наприкінці першого тайму Боттегін примудрився отримати дві жовтих, причому другу за те, що замість воротаря парирував рукою удар Караваєва. Тож «Фейєноорд» залишився у меншості, та ще й отримав 11-метровий у свої ворота. Джонс з ударом Форстера з «точки» впорався, але м’яч завмер перед самісінькою лінією воріт. І поки голкіпер перегрупувався, щоб потягнутися за ним, Форстер уже добіг і запхав його у сітку.

Маючи числень перевагу «Зоря» дуже потужно провела другий тайм. І тут, можна сказати, заслужену першу перемогу у Лізі Європи у луганчан вкрав данський арбітр Якоб Кухлет. На 63-й хвилині українська команда провела потужну атаку, яка завершилася класним ударом Караваєва. М’яч поцілив у стійку і першим на добиванні був Кулач і розстріляв ворота. Хоча Еліа був на метра півтора ближче до воріт, суддівська бригада побачила тут офсайд у Кулача. Були ще можливості у «Зорі» забити, але жодна з них не була доведена до логічного завершення. Гості за весь другий тайм провели одну достойну контратаку 3 в 2, проте вона завершилася неточним ударом.

https://www.youtube.com/watch?v=P8ntlJNm9pM

У паралельному матчі квартету вдома «Фенербахче» з рахунком 2:1 здолав «Манчестер Юнайтед».

https://www.youtube.com/watch?v=Hhjm6wFgELA

Тепер турки і голландці мають в активі по 7 очок, англійці – 6, в українців всього два.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися