«Динамо» і «Олександрія» здобули виїзні нічиї у Лізі Європи
Спорт

«Динамо» і «Олександрія» здобули виїзні нічиї у Лізі Європи

18 серпня 2017, 08:50
0
0
Сподобалось?
0

У четвер відбулися перші матчі раунду плей-офф Ліги Європи. За право зіграти на груповій стадії від України ведуть боротьбу столичне «Динамо» та «Олександрія».

«Маритіму» – «Динамо» – 0:0

«Маритіму»: Шарлес, Бебето, Зайнайдін, Сантос, Мартінш, Гамбоа (Клебер), Шен, Беса, Пікеті (Ібсон, 73), Евертон (Піньо, 68), Валенте.

«Динамо»: Коваль, Морозюк, Хачериді, Віда, Кадар, Сидорчук, Буяльский (Шепелев, 87), Ярмоленко, Гармаш (Кравець, 87), Гонсалес (Циганков, 72), Мбокани.

Вилучення: Хачериді (89).

Португальський клуб не мав ілюзій щодо класу суперника тож, напевно, ще за довго до самого матчу вирішив зіграти в окопний футбол де буде багато боротьби та єдиноборств. Аби більш технічне «Динамо» не уникло цього господарі організували щедрий полив газону перед самісіньким поєдинком. І хоча у Фуншалі увесь день стояла ледь не тропічна спека, поле виглядало так, ніби над ним кілька годин йшла добряча злива.

Португальці добилися того, чого хотіли. Гра значно втратила у видовищності й протікала у постійних єдиноборствах та майже без моментів. «Динамо» мало дві нагоди відзначитися. Класний дальній удар вдався Гармашу, а йнайреальніший шанс був у Мбокані – єдиний форвард киян, чи не вперше отримавши нормальну передачу від партнерів, головою зі вбивчої позиції пробив прямо у голкіпера. У господарів поля і таких моментів не було. На їх рахунку хіба що потенційно небезпечні ситуації, які могли б виникати після подач у штрафний майданчик «Динамо», але захист і голкіпер українського клубу не давали супернику жодного шансу. І навіть коли після вилучення Хачериді команда лишилася у меншості.

БАТЕ – «Олександрія» - 1:1

Голи: 1:0 – Іваніч (8), 1:1 – Банада (19).

БАТЕ: Щербицький, Бага, Булят, Мілуновіч, М. Володько, А. Володько (Сігневич, 59), Драгун, Стасевич, Іваніч, Гордейчук (Кендиш, 77), Родіонов (Туомінен, 83).

«Олександрія»: Паньків, Чєботаєв, Гітченко, Басов, Бацула, Грицук (Пономарь, 69), Запорожан (Каленчук, 63), Банада, Полярус (Старенький, 77), Сітало, Цуріков.

На відміну від «Динамо» клуб з Кіровоградщини отримав у раунді плей-офф достатньо досвідченого євро кубкового суперника. Білоруський БАТЕ хоч і не хапав зірок з неба, але за останні десять років встиг пограти навіть у груповому раунді Ліги Чемпіонів. Цьогорічний сезон команда з Борисова також розпочинала у кваліфікації найсильнішого клубного турніру Європи, але поступилася чеській «Славії».

Усі свої проблеми у цьому матчі білоруси могли б вирішити вже на старті. На 8-й хвилині господарі завершили голом стрямку флангову атаку. Перевага БАТЕ була просто тотальною, а гравці українського клубу просто не знали що їм робити на полі. Але вже наявний євро кубковий досвід дозволив олександрійцям переломити хід матчу. Тільки-но БАТЕ вирішив зробити перепочинок після 15-хвилинного штурмового відрізку, як підопічні Володимира Шарана перейшли у контрнаступ і також душе швидко досягли бажаного. Цуріков прострілив у штрафний майданчик БАТЕ на вільного Банаду, який легко переграв Щербицького.

Після такого стрімкого початку темп гри впав і більше вже не підіймався до високого. Склалося враження, що білоруси просто перегоріли після пропущеного гола, а українці свідомо грали на нічию і не відряджали великих сил в атаку. Вирвати перемогу для «Олександрії» міг Цуріков, але не реалізував вихід на ворота Щербицького. Могли українці повернутися з Борисова і на щиті. На 89-й хвилині Іваніч наважився на дальній удар. М’яч, випущений немов з гармати, дзенькнув об поперечину.

Матчі-відповіді відбудуться через тиждень 24 серпня. Обидва українські клуби мають гарну нагоду привітати вітчизняних уболівальників із Днем незалежності й синхронно пройти у груповий етап Ліги Європи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися