Україна переграла турків завдяки двом «брудним» голам і покращила свої шанси пройти на мундіаль
Спорт

Україна переграла турків завдяки двом «брудним» голам і покращила свої шанси пройти на мундіаль

4 вересня 2017, 03:45
0
0
Сподобалось?
0

Збірна України зіграла матч сьомого туру групового раунду відбору до чемпіонату світу з футболу 2018 року. У Харкові на стадіоні «Металіст» за неймовірної просто підтримки трибун підопічні Андрія Шевченка розібралися із Туреччиною.

Україна – Туреччина – 2:0

Голи: 1:0 – Ярмоленко (18), 2:0 – Ярмоленко (42).

Україна: Пятов, Бутко, Хачеріді, Матвієнко, Кривцов, Степаненко, Коваленко, Ротань – к (Маліновський, 79), Коноплянка (Зінченко, 89), Ярмоленко, Кравець (Бєсєдін, 70).

Туреччина: Бабаджан, Озбайракли, Кьойбаши, Азіз (Сьоюнджу, 73), Белозоглу – к, Туфан (Озьякуп, 60), Джигерджи, Тосун, Чалханоглу (Туран, 67), Топал, Ундер.

Новина про прихід на посаду головного тренера турецької збірної Мірчі Луческу серед українських уболівальників була сприйнята не надто оптимістично. Більшість вважала, що досвідчений тренер зможе добре підготувати команду до поєдинку з Україною. Луческу і справді пере форматував колектив, зробивши ставку на досвідчених бійців. Проте турецька збірна виглядала настільки розібраною, що зовсім безпорадно дивилася на фоні наших хлопців. Більше того, Шевченко також переграв Луческу.

З перших хвилин небезпечні моменти посипалися на ворота Бабаджана. Євген Коноплянка виглядав у цьому матчі так легко, як у найкращі роки. Андрій Ярмоленко діяв на куражі, після підписання контракту із дортмундською «Борусією». Хороший матч видав ветеран збірної Руслан Ротань. Загалом, практично уся українська команда зіграла на високому рівні. Вже у першому таймі українці могли довести справу до розгрому. Але все обмежилося дублем Ярмоленка. За іронією долі сталося так, що обидва голи у ворота Бабаджана були спірними. У першому епізоді Ярмоленко перебував в офсайді. У другому Коноплянка перед тим як віддати гольовий пас трохи випустив м’яча за лицьову лінію. Після гри Мірча Луческу акцентував на цих моментах, хоча й визнав, що його команда так чи інакше б програла, бо українці б забили якщо не ці, то інші голи. Отож у другому таймі й справді хотілося побачити бодай один «чистий» гол, для того, щоб відкинути нарікання суперників. Та українці змарнували ще як мінімум чотири нагоди відзначитися, хоча у цьому є й значна заслуга голкіпера турків. В атаці ж підопічні Луческу практично були непомітні. Українці вдало перекривали зони, тільки в останні хвилини матчу хаотична спроба навали від турків вилилася в два удари від Турана, один з яких можна назвати небезпечним.

У паралельних матчах сьомого туру нашої підгрупи Фінляндія вдома сенсаційно обіграла Ісландію – 1:0.

З таким же рахунком Хорватія здолала Косово, правда на це пішло два дні, адже у суботу через погодні умови було зіграно лише більше половини першого тайму, а у неділю відбулася решта матчу.

Становище лідерів у групі «І»: 1. Хорватія – 16 очок, 2. Україна – 14, 3. Ісландія – 13, 4. Туреччина – 11.

Уже у вівторок команди зіграють восьмий тур. Наша збірна проведе ключовий поєдинок в Ісландії, а турки приймуть хорватів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися