«Шахтар» стартував у лізі Чемпіонів з перемоги над одним із фаворитів групи
Спорт

«Шахтар» стартував у лізі Чемпіонів з перемоги над одним із фаворитів групи

14 вересня 2017, 10:49
0
0
Сподобалось?
0

Після жеребкування групового етапу Ліги Чемпіонів у квартеті  «F» фахівці й букмекери одразу визначили двох фаворитів – «Манчестер Сіті» та «Наполі». Проте вже у матчі першого туру «Шахтар» серйозно заявив і про своє бажання втрутитися у боротьбу за вихід у наступний раунд.

«Шахар»-«Наполі» – 2:1

Голи: 1:0 – Тайсон (15), 2:0 – Феррейра (58), 2:1 – Мілік (71 – з пенальті).

«Шахтар»: П’ятов, Ракицький, Срна, Ісмаілі, Тайсон, Феррейра (Дентіньо 88), Ордець, Бернард, Марлос (Коваленко 77), Фред, Степаненко.

«Наполі»: Рейна, Мілік, Діавара, Альбіоль, Гулам, Кулібалі, Інсіньє, Хюсай, Зелінськи (Аллан 67), Гамшик (Мертенс 60), Кальєхон.

Домашні матчі Ліги Чемпіонів «Шахтар» цього року проводитиме у Харкові на ОСК «Металіст». Місцеві уболівальники скучили за дорослим футболом і тепер на повну викладаються як на матчах національної збірної, так і на поєдинках «гірників». Отож у Харкові буде нелегко грати усім суперникам Донеччан. «Шахтар», своєю чергою, одразу ж взявся відповідати взаємністю. Гірники показали хороший футбол у поєдинку з «Наполі». Слід відзначити особисту перемогу тренера «Шахтаря» Пауло Фонсеки над своїм італійським візаві. Він побудував гру на контратаках, а італійці явно недооцінили можливості донецької команди. Розслабленість у центральній зоні призвела до того, італійці занадто багато втрачали м’яч і давали можливість «гірникам» робити швидкі випади. Перший гол був забитий після класної багатоходівки «Шахтаря», де взяття воріт залежало від кожного руху футболістів донецької команди. Срна дістав не дуже зручний пас на самісінькій бровці, Феррейра п’ятою легенько підправив простріл від капітана, а Тайсон на місці «пережонглював» захисника, і, не давши м’ячу   опуститися на землю, на точність пробив з лівої у вільний кут. Буквально одразу Тайсон міг подвоїти рахунок. Відтягнутий форвард «гірників» знову обікрав італійців, вийшов на побачення з голкіпером, але переграти Рейну не вдалося. Нарешті «Наполі» додав у швидкості і посунув гру до воріт П’ятова. Про італійці, м’яко кажучи, погано діяли у завершальній стадії атак, тож результату не досягли. Єдиний справжній шанс зрівняти рахунок був у… Степаненка, який небезпечно пробив по власних воротах, перекинув П’ятова, але м’яч пішов поруч зі стійкою.

У другому таймі картина гри не змінилася. Гості більше діяли першим номером, а «Шахтар» отримував свої дивіденди на контратаках. До гольового пасу результативний удар записав на себе Феррейра. Цей гол став ще й наслідком помилки голкіпера «Наполі», котрий трохи загубив ворота під час спроби перехопити навісну подачу, і форвард «Шахтаря» забивав уже у напівпорожні ворота. «Гірникам» потрібно було заспокоїти гру і зіграти максимально обережно позаду, проте Степаненко ще задовго до фінального свистка підвісив перемогу донеччан на волосині, привізши 11-метровй на власні ворота, який реалізував Мілік. Хиткий результат призвів до нервового і відкритого футболу. У кількох епізодах «Шахтар» врятував П’ятов. Донеччани теж могли збільшити перевагу у рахунку. Тільки ціною попередження Кулібалі не дозволив Коваленку внаслідок швидкої атаки в один доторк вийти на побачення з Рейною. Ще один супермомент був у Феррейри, який знову переграв на другому поверсі усіх опонентів і пробив у стійку. Першим на м’ячі після відскоку опинився Коваленко, але з чотирьох метрів ледь добив до голкіпера.

У паралельному матчі групи «F» «Манчестер Сіті» розтрощив на виїзді «Фейєноорд» – 4:0. У наступному турі донеччани на виїзді зустрінуться саме з англійським клубом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися