Ліга Європи: Сенсація від «Зорі» і несподівані муки від «Динамо»
Спорт

Ліга Європи: Сенсація від «Зорі» і несподівані муки від «Динамо»

29 вересня 2017, 10:26
0
0
Сподобалось?
0

Два українських клуби «Динамо» і «Зоря» продовжують виступи у другому за рангом європейському турнірі. У другому турі групового раунду луганчани мали практично безнадійний матч із «Атлетіком» з Більбао, а у киян передбачалася не дуже складна прогулянка до Бєлграда на побачення з одним із сербських грандів – «Партизаном».

«Атлетік»-«Зоря» – 0:1

Гол: 0:1 – Харатін (26).

«Атлетік»: Еррерін, Гарсія, Адуріс, Етчейта (Ітурраспе, 56), Уільямс, Муньяін, Беньят (Акече, 78), Сан-Хосе, Лапорт, Саборіт (Кордоба 65), Боведа.

«Зоря»: Лунін, Сілас (Гордієнко, 53), Опанасенко, Громов (Кочергін, 64), Гречишкін, Караваєв, Луньов (Чечер, 83), Андрієвський, Харатін, Сваток, Сухоцький.

Луганська «Зоря» стала автором головної сенсації другого туру. Аутсайдер групи «J» переміг її фаворита та ще й на виїзді це перша перемога «Зорі» у груповому етапі Ліги Європи за всі сезони. Вирішальний гол у матчі у середині другого тайму після подачі кутового забив Харатін. Правдо до цього рахунок на користь «Атлетіка» міг бути розгромним. Стартові хвилини матчу проходили у штрафному майданчику «Зорі». Муньяін встиг поцілити у хрестовину та не влучити по м’ячу перед порожніми воротами, Етчейті забракло зовсім трохи аби переправити «круглого» у сітку, ще кілька ударів потягнув Лунін. Окрім ситуації з голом луганчани фактично не мали гострих моментів. Увесь другий тайм перетворився на одну затяжну атаку на ворота «Зорі». Інколи луганчанам відверто щастило, але слід віддати належне і гравцям команди, адже коли хтось з суперників опинявся на вбивчій позиції, на шляху м’яча постійно виникала чиясь нога чи голова. Також гарно огріхи захисту підчищав Лунін. Голкіпер «Зорі» відбив все, що долетіло до воріт і виграв очну дуель в Адуріса.

Відверто скажемо, у Лізі Європи у «Зорі» були матчі, в яких команда Юрія Вернидуба більше заслуговувала на перемогу, але, можливо, Фортуна таким чином вирішила повернути боржок за сумою усіх несправедливо раніше втрачених перемог.

А тим часом у групі «J» продовжує дивувати шведський «Естерсунд», який на власному полі переміг «Герту» з рахунком 1:0 і з шістьма очками очолює квартет. «Зоря» з трьома пунктами перебралася на другу сходинку, а «Герта» і «Атлетік», маючи в активі лише нічию між собою, ділять 3-4 місця.

 

«Партизан»-«Динамо» – 2:3

Голи: 1:0 – Ожеговіч (34), 2:0 – Тавамба (42), 2:1 – Мораєс (54 – з пенальті), 2:2 – Буяльський (68), 2:3 –  Мораєс (84).

«Партизан»: Стойковіч, Тавамба, Вулічевіч, Янковіч, Сейдуба Сума (Пантіч, 75), Остойіч, Луіс, Мілєтіч І, Радін, Ожеговіч (Йовановіч, 79), Мілєтіч ІІ.

«Динамо»: Коваль, Циганков (Бєсєдін, 46), Сидорчук, Гармаш, Кравець (Мораєс, 46), Піваріч, Віда, Гонсалєс (Морозюк, 90+1), Буяльський, Кадар, Кендзьора.

За класом «Динамо» явно переважало «Партизан», але як і у матчі першого туру зі «Скендербеу» (тоді кияни також програвали після першого тайму) не виявило достатньої поваги до суперника, за що цього разу мало не поплатилося. Перший тайм пройшов у відносно рівній боротьбі та в обміні моментами. Спершу Тавамба не зміг один в один переграти Коваля. «Динамо» відповіло класним ударом Циганкова. А потім був супер-шанс у Гонсалєса. Він отримав м’яч перед воротарським майданчиком, але переминався з ноги на ногу секунди дві-три, аж поки Стойковіч не підійшов і не заблокував можливість для нормального удару. А під кінець тайму динамівці отримали холодний душ. Спершу Ожеговіч ударом в дотик перетворив пас від Тавамби у гольову передачу, а потім уже і сам Тавамба після індивідуального проходу подвоїв перевагу «Партизана». Остаточно «поховати» «Динамо» пере свистком на перерву міг Кадар, який підступно зрізав м’яч у власні ворота. Коваль був задалеко від лінії і тільки у відчайдушному ривку дістав «круглого».

У перерві Олександр Хацкевич провів подвійну заміну, а ще, напевно, дав футболістам добрячих настанов у роздягальні, тож другий тайм все перевернув з ніг на голову. «Динамо» практично на всі 45 хвилин притисло сербів до воріт. Посприяв порятунку гри і швидкий гол у другому таймі. Під час виконання штрафного гравець сербського клубу у стінці занадто високо виставив руку і зупинив нею м’яч. Оскільки це було у штрафному майданчику арбітр призначив 11-метровий. Його реалізував один зі свіжих гравців – Мораєс. Рахунок став хитким, і серби спробували переломити хід подій, але лише більше розкрилися і отримали другий гол. Бєсєдін дриблінгу вав у штрафному майданчику Партизана і знайшов пасом Буяльського, який переправив м’яч у сітку. Лише за рахунку 2:2. Господарі поля якось оживилися і провели дві гострих атаки. Одна з них навіть завершилася ударом від Ожеговіча у проти хід Ковалю, але динамівський голкіпер впорався. Але, спалахнувши, серби швидко згасли, а от кияни почали бомбардувати Стойковіча. Переможний гол «Динамо» заслужило. Буяльський потужно пробив у поперечину воріт «Партизана», а Мораєс зіграв на добиванні.

В іншому матчі групи «Скендербеу» розписав мирову з «Янг Бойз» – 1:1.

Український клуб має 6 очок і є абсолютним лідером групи. На другому місці швейцарці з двома очками. «Скендербеу» і «Партизан» мають по одному пункту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися