Україна програла Хорватії і не поїде на Мундіаль до Росії
Спорт

Україна програла Хорватії і не поїде на Мундіаль до Росії

10 жовтня 2017, 10:36
0
0
Сподобалось?
0

Вчора збірна України з футболу зіграла вирішальний матч групового етапу відбору до чемпіонату світу з футболу. Наша команда приймала головного конкурента у боротьбі за друге місце та путівку у плей-офф – збірну Хорватії. Українців влаштовувала лише перемога.

Україна-Хорватія – 0:2

Голи: 0:1 – Крамаріч (62), 0:2 – Крамаріч (70).

Україна: Пятов, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко, Степаненко, Гармаш (Коваленко, 66),  Марлос (Бєсєдін, 78), Ярмоленко, Караваєв, Ротань (Сидорчук, 68), Коноплянка.

Хорватія: Субашич, Врсалько (Піваріч, 86), Мітровіч, Ловрен, Віда, Перішич, Модрич, Бадель, Ракітіч, Крамаріч (Пашаліч, 88), Манджукіч (Рог, 90).

Робити прогнози на цей матч було з одного боку дуже складно, бо така зустріч, це як міні-фінал, але були нюанси, які підказували, що хорватам перемога потрібна більше (нічия дозволила картатим випередити Україну, проте вони могли б залишитися поза плів-офф як найгірша друга команда серед усіх груп). Відверто кажучи, дуже сумнівно, що збірна України, якби навіть добилася успіху, наступного року таки поїхала б на чемпіонат світу, господарем якого є Росія. Якщо команда ще змогла б на характері зіграти на ворожій території, то на українських уболівальників в РФ чатували б серйозні загрози.

Перший тайм все ж показав, що збірна України не проти пройти як мінімум у плей-офф. Старт гри був дуже швидким і насиченим, кожна з команд захопила по флангу і рвалася в атаку. Українці будували свої випади через Коноплянку. З протилежного боку і у протилежному напрямку напругу створював Врсалько, який намагався створити нагоди для Манджукіча і Крамаріча. Манджукіч завдав небезпечного удару вже на першій хвилині. Трохи згодом «пожежа» спалахнула у штрафному майданчику Хорватії. Гості ніяк не могли винести м’яч із небезпечної зони, аж поки «круглий» не потрапив до Марлоса – український бразилець бив з-за меж карного і влучив у вже лежачого голкіпера. Взагалі-то, Субишаич проводив перший тайм на нервах. Можливо це відчули наші футболісти і почали частіше бити. Степаненку і Ротанюк трохи забракло точності. А ось Ракицький пробив влучно, і голкіпер хорватів не втримав м’яча, але і Субашичу і його партнерам пощастило, що круглий повз стійку викотився на кутовий. Загалом перший тайм подарував сподівання українцям на позитивний результат, але у другому команда кудись «зникла». Можливо банально не вистачило сил. Хорвати додали у темпі, і захист нашої збірної почав давати збої. Перший гол прийшов практично нізвідки. Крамаріч класно виграв боротьбу на другому поверсі і гросмейстерським ударом головою перетворив пас від Модрича у взяття воріт. Другий гол Крамаріч забивав у порожні ворота після дитячої помилки оборони української команди. Гірку пілюлю поразки міг трохи підсолодити Ярмоленко, але після класного пасу Коноплянки у воротарському майданчику не влучив по м’ячу. На останніх секундах компенсованого часу були підстави призначати 11-метровий у ворота гостей, але арбітр дав свисток про завершення матчу. Перемога дозволила хорватам обійти у змаганні других місць Словаччину.

У паралельних матчах нашої групи лідер – Ісландія – переграв Косово – 2:0, а Туреччинна не змогла вдома здолати Фінляндію – 2:2.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися