«Шахтар» впевнено переграв «Феєноорд» і достроково виконав завдання мінімум
Спорт

«Шахтар» впевнено переграв «Феєноорд» і достроково виконав завдання мінімум

2 листопада 2017, 08:33
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» вдало розпочав друге коло групового етапу Ліги Чемпіонів. У Львові «гірники» обіграли нідерландський «Феєноорд».

«Шахтар»-«Феєноорд» – 3:1

Голи: 0:1 – Йоргенсен (12), 1:1 – Феррейра (14), 2:1 – Марлос (17), 3:1 – Марлос (68).

«Шахтар»: П'ятов, Ордець, Ісмаілі, Бутко, Хочолава, Фред, Степаненко, Тайсон, Марлос, Бернард (Алан Патрік, 72), Феррейра (Дентіньо, 89).

«Феєноорд»: Джонс, Сен-Жюст, Хапс, Ніукоп, Ель-Ахмаді, Тріндаде, Тапія (Дікс, 72), Бергейс, Амрабат, Боетіюс, Йоргенсен (Ларссон, 80).

Події у матчі розвивалися надзвичайно стрімко. «Шахтар» почав потужно і створював моменти вже на стартових хвилинах. Але гості теж непогано діяли, особливо на флангах, завдяки чому відкрили рахунок у зустрічі. Боетіюс на старті добряче повозив на своєму фланзі Бутка, проте грім грянув з протилежного боку. Флангова подача з правого флангу знайшла голову Йоргенсена, який легко переграв П’ятова – 0:1. Але, це було все, що вдалося голландцям у цьому поєдинку. Навіть натішитись цим голом вони не встигли. Уже через дві хвилини «Шахтар» провів швидку атаку. Спершу Тайсон не зміг реалізувати вихід на побачення з Джонсом, Бернад не став грати на добиванні, а відпасував на Феррейру, котрий був на більш зручній позиції і з двох спроб таки заштовхав м’яча у сітку. «Шахтар» ще додав і на 17 хвилині уже був попереду. Гості не дуже вдало винесли м’яч з власного штрафного, Марлос добре зіграв на підборі і метрів з 18 пробив на техніку без шансів для голкіпера. Ще до перерви донеччани могли зняти всі питання у цій зустрічі. Але «круглий» вперто не йшов у ворота. Найкращий шанс забити був у Феррейри, але за «Феєноорд» зіграла поперечина, коли форвард «Шахтаря» пробивав головою метрів з п’яти.

У другому таймі гості мали всього лише один напівмомент, донеччани продовжили планомірно шукати прогалини в обороні голландців. Зрештою, «Шахтарю» вдалося забити ще один раз. Марлос дуже елегантно зіграв у штрафному майданчику суперника. Спершу невимушено переграв захисника, а потім перекинув м’яч над голкіпером у дальній кут. Загалом бразилець з українським паспортом провів класний матч.

У паралельному матчу «Наполі» вдома поступився «Манчестер Сіті» з рахунком 2:4.

Турнірне становище команд у групі «F» після чотирьох турів: 1. «Манчестер Сіті» – 12 очок, 2. «Шахтар» – 9, 3. «Наполі» – 3, 4. «Феєноорд» – 0.

Отож «Шахтар» за два тури до фінішу групового етапу виконав програму мінімум – уже гарантував собі третє місце, яке дає право на виступі навесні у Лізі Європи. Для того, аби вийти у наступний етап Ліги Чемпіонів «гірникам» необхідно один раз у двох матчах вибороти нічию.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися