«Динамо» достроково виграє групу у Лізі Європи, а «Зоря» програє «Герті»
Спорт

«Динамо» достроково виграє групу у Лізі Європи, а «Зоря» програє «Герті»

3 листопада 2017, 08:32
0
0
Сподобалось?
0

«Янг Бойз»-«Динамо» – 0:1

Гол: 0:1 – Буяльський (70).

«Янг Бойз»: фон Балльмос, Нуху, Лотомба, Мбабу, фон Берген, Соу, Ебішер, Сулеймані, Фасснахт (Шик, 81), Нсаме (Нгамале, 73), Ассалє.

«Динамо»: Бущан, Віда, Хачеріді, Піварич, Морозюк, Гармаш, Корзун, Буяльський (Шепєлєв, 87), Кендзера (Кравець, 46), Мораєс, Гонсалєс.

«Динамо» відверто пощастило у цьому матчі. Навіть нічийний результат, виходячи з подій на полі, можна було б вважати дуже вдалим. Кияни більшу частину матчу провели у глухому захисті. Особливо тотальною перевага швейцарців була у першому таймі. Щоправда футболістам «Янг Бойза» бракувало хорошого останнього пасу, тож часто вони просто закидали м’яч у штрафний майданчик з усіх напрямків, подали чимало кутових – загалом за матч близько півтора десятка. Один з них завершився ударом Нсаме у стійку. Ще Нсаме згаяв момент наприкінці першого тайму, опинившись з м’ячем перед воротами після рикошету. Динамівці свій перший момент створили лише на 32-й хвилині, коли Гонсалес намагався ефектно замкнути подачу з кутового п’ятою.

У другому таймі моментів побільшало. На старті Кравець міг виводити «Динамо» вперед, але з лінії воротарського пробив вище «рамки» і гостро пробивав після кутового. Швейцарці відповіли пострілом від Сулеймані. На 62-й хвилині Буяльський забив у ворота «Янг Бойз», правда під час гольової атаки дісталося від динамівців голкіперу швейцарів, тож арбітр гол не зарахував. Проте ворота, як то кажуть, уже було «розпечатано», тож скоро прийшов і чистий гол. Знову забив Буяльський. Після помилки оборонця і пасу від Гонсалеса він класно хитнув захисника і не менш класно носком кинув м’яч у кут воріт у протихід голкіперу. Швейцарці намагалися врятувати гру, подекуди гра по кілька хвилин точилася навколо штрафного майданчика киян, знову було багато навісів і прострілів, після одного з них Хачеріді досить щільно пробивав по свої воротах, але виручив Бущан. Також він виручив після удару Ебішера у дев’ятку, і впорався ще з кількома менш небезпечними ударами.

«Динамо» встояло і завдяки цій перемозі за два тури до завершення групового турніру гарантувало собі вихід у наступний раунд з першого місця.

У паралельному матчі сербський «Партизан» здолав албанський «Скендербеу» – 2:0 і вийшов на друге місце у групі.

«Герта»-«Зоря» – 2:0

Голи: 1:0 – Зельке (16), 2:0 – Зельке (73).

«Герта»: Крафт, Штарк, Пекарік, Торунаріга, Міттельштедт, Штокер, Майєр, Ессвайн (Дардаі, 80), Дуда (Шелбред, 74), Зельке, Калу (Харагуті, 59).

«Зоря»: Лунін, Сухоцький, Опанасенко, Сваток, Харатін, Гречишкін, Сілас (Гордієнко, 56), Андрієвський, Караваєв (Леонідас, 74), Юрі, Луньов (Громов, 60).

Матч із «Зорею» був для «Герти» фактично останнім шансом аби продовжити боротьбу за вихід із групи. Відповідним був і настрій німецької команди. У плані бажання футболісти берлінського клубу переважили луганчан і закономірно здобули перемогу. «Герта» потужно розпочала гру і не збавляла темпу аж поки не забила. Після не дуже вдалої подачі кутового німці почали атаку другим темпом і таки переграли захист «Зорі», дозволивши Зельке безперешкодно розстріляти ворота Луніна. Згодом луганчани дещо підрівняли становище на полі. Загалом мінімальний рахунок робив гру нервовою. Обидві команди мали свої шанси забити, проте підводила реалізація. Частіше це траплялося з німцями, тому що і моментів у них було більше. Питання про переможця у матчі були зняті лишень наприкінці поєдинку. Гольова атака «Герти» почалася з обрізки Опанасенка у центрі поля, німці організували показовий швидкий контрвипад, вивели на побачення з Луніним Зельке і той оформив «дубль». «Зоря» за інерцією ще намагалася натиснути на ворота суперника, але сил уже не було. Тож «Герта» здобула закономірну перемогу.

В іншому матчі групи іспанський «Атлетик» у Більбао завдав першої поразки лідеру – шведському «Естерсунду» – 1:0.

За два тури до фінішу групового турніру у квартеті «J» все дуже перемішалося і кожна команда може стати як першою, так і останньою: 1. Естерсунд – 7 очок, 2. Зоря - 6, 3. Атлетик - 5, 4. Герта – 4.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися