«Динамо» і «Зоря» у Лізі Європи на голодному пайку
Спорт

«Динамо» і «Зоря» у Лізі Європи на голодному пайку

24 листопада 2017, 07:37
0
0
Сподобалось?
0

У четвер відбулися матчі п’ятого туру групового етапу Ліги Європи з футболу. Українські клубу «Зоря» і «Динамо» свої поєдинки провалили. Луганчани мають лише теоретичні шанси на продовження боротьби у турнірі перед заключним туром.

«Естерсунд»-«Зоря» – 2:0

Голи: 1:0 – Геро (40), 2:0 – Годдос (78).

«Естерсунд»: Кейта, Годдос, Мукійбі, Баширу, Нурі, Сомі, Едвардс, Сема, Геро (Менса, 86), Папаяннопулос, Петтерсон.

«Зоря»: Лунін, Юрі (Сілас 72), Опанасенко, Громов (Луньов, 46), Гречишкін, Караваєв, Андриєвський (Бабенко, 61), Харатін, Гордієнко, Сваток, Сухоцький.

Першою свій матч відіграла саме «Зоря». Команда Юрія Вернидуба завітала у шведський «Естерсунд» до лідера групи. Але у квартеті «J» все було настільки закручено, що обом командам потрібна була лише перемога.

У першому турі шведи в Україні здолали «Зорю» з рахунком 2:0 і нинішній матч був багато у чому схожий на попередню зустріч суперників. «Естерсунд» взяв своєю організованістю, перекривши усі вільні зони. Тому часто гра «зависала» у позиційних перетасовках, де краще себе почували саме господарі поля. Наприкінці кожного з таймів шведи забили по голу. «Зоря» дещо оживилася лише за рахунку 1:0, але не врятувала гру, бо Опанасенко, Юрі й Сухоцький свої шанси не реалізували.

У паралельному матчі групи «J» іспанський «Атлетик» вирвав вдома перемогу у німецької «Герти». Таким чином квартет з 10 очками очолюють шведи, на друге місце вийшли іспанці – 8 очок, шість пунктів і третє місце у «Зорі». У заключному матчі групового турніру підопічних Юрія Вернидуба влаштовує лише перемога над «Атлетиком».

«Скендербеу»-«Динамо» - 3:2

Голи: 0:1 – Циганков (14), 1:1 – Лілай (17), 2:1 – Аденії (51), 3:1 – Соу (55), 3:2 – Русин (90).

«Скендербеу»: Шехі, Соу (Діта, 90), Лілай, Аденії, Радаш, Вангелі, Османі (Німага 70), Музака, Гавазай (Таку, 72), Аліті, Міци.

«Динамо»: Бущан, Кендзера (Русин, 71), Кадар, Бесєдін, Хачериді, Піварич, Корзун (Шапаренко, 60), Циганков, Мораєс, Морозюк, Шепелєв.

Перед «Динамо» не стояло завдання будь-що перемогти в Албанії. Завдання щодо виходу у наступний раунд уже виконано. Єдине чим загрожує поразка киянам, так це ймовірною втратою першого місця у своїй групі, адже тепер на нього претендує і сербський «Партизан», який у п’ятому турі переміг швейцарський «Янг Бойз» і тепер відстає від динамівців всього на два очки. Але тим цікавішою буде очна зустріч лідерів у заключному турі.

На гру з албанцями кияни вийшли без ряду основних футболістів, але матч таки почали оптимістично. Циганков швидко вивів «Динамо» вперед. Але господарі зуміли ще швидше відігратися – Лілай бив з-за меж штрафного майданчика і йому допоміг рикошет від Хачериді. Отож уже до 18 хвилини рахунок був 1:1, хоча моментів команди практично не створювали. Найкращий гольовий шанс на дві команди був у Мораєса, але удар Жуніора прийняла на себе поперечина. Переломним у грі став другий гол «Скендербеу» забитий з офсайду. А ще за чотири хвилини Соу реалізував вихід на побачення з Бущаном. Олександр Хацкевич зрозумів, що у нинішньому своєму стані «Динамо» вже навряд чи врятує гру, тож дав шанс кільком молодим виконавцям з «дубля» - Шапаренку та Русину. Перший щось намагався зв’язувати у центральній лінії, але без особливого успіху, а другому пощастило відзначитися у дебютному матчі. На 90-й хвилині Русин скоротив розрив у рахунку до мінімуму, чим надав неабиякого значенням п’яти компенсованим хвилинам. За цей час «Динамо» спершу ледь не пропустило, а потім двічі дивом не відігралося.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися