«Шахтар» вийшов у наступний раунд Ліги Чемпіонів
Спорт

«Шахтар» вийшов у наступний раунд Ліги Чемпіонів

7 грудня 2017, 02:28
0
0
Сподобалось?
0

З огляду на те турнірне становище, яке склалося перед останнім туром групового етапу у квартеті «F», донецькому «Шахтарю» потрібно було грати хоча б у нічию із лідером «Манчестер Сіті», аби гарантувати собі вихід в 1/8 Ліги Чемпіонів. М’яко кажучи, про це можна було лишень мріяти, адже до цього англійці демонстрували стовідсотковий результат. Ще була, звичайно, надія, що «Фейєноорд» вдома відбере очки у «Наполі», але і тут шанси були невеликі – голландці маж баранку у графі залікових балів. Та гра розставила усе на місця.

«Шахтар»-«Манчестер Сіті» – 2:1

Голи: 1:0 – Бернард (27), 2:0 – Ісмаїлі (34), 2:1 – Агуеро (90+2).

«Шахтар»:  30. П'ятов, 2. Бутко, 18. Ордець, 44. Ракицький, 31. Ісмаїлі (66. Марсіо Азеведо, 64), 6. Степаненко, 11. Марлос (74. Коваленко, 82), 10. Бернард, 8. Фред, 7. Тайсон, 19. Феррейра (5. Хочолава, 89) 

«Манчестер Сіті»: 31. Едерсон, 3. Даніло, 15. Мангала, 24. Адарабіойо, 19. Сане (55. Брахім Діас, 62), 20. Сілва, 42. Яя  Туре, 47. Фоден, 25. Фернандіньо (10. Агуеро, 70), 8. Гюндоган, 33. Жезус.

Шанси «гірників» на потрібний результат дещо покращив наставник «МанСіті» Хосеп Гвардіола. Оскільки перше місце у групі вже було у кишені, він виставив ряд гравців дублюючого складу. Тож на полі у футболках «містян» вийшли кілька 18-19-річних хлопців – майбутніх зірок. Таким подарунком «Шахтар» сповна скористався у першому таймі. Ротація у лавах англійців головним чином торкнулася центральної лінії, і саме у центральній зоні донецькі бразильці домінували тотально у перші 45 хвилин. Звідси й маса моментів поблизу воріт Едерсона. Перший гольова нагода виникла уже на 8-й хвилині, коли Феррейру на ударну позицію вивів Степаненко, але це явно був не найкращий день аргентинця, і він з семи метрів пробив прямо у захисника. Факундо змарнував ще два класні моменти, після передач від Ісмаїлі та Тайсона – то не міг приборкати м’яч то удар виходив занадто кволим. Але, на щастя, забивати було кому та і хороших гольових передач не бракувало. Героєм матчу став українізований бразилець Марлос. На 20-й хвилині він сам змусив потрудитися Едерсона, ще через 5 хвилин суддя цілком міг ставити 11-метровий за фол проти бразильця, а потім Марлос запустив у штрафний майданчик Бернарда, який філігранним ударом у дальню дев’ятку вивів «Шахтар» вперед. Буквально одразу ж Бернард міг оформити й «дубль» після атаки «гірників» три у два, але удар бразильця цього разу парирував голкіпер. Англійці потрохи почали відсувати гру на чужу половину поля і втягнулися у пресинг. Добру хвилину «Шахтар» тримав м’яч поблизу власних воріт, щоб вийти з під нього, а потім вибухнув швидкою контратакою. Знову Марлос зрячим пасом вивів Ісмаїлі на побачення з Едерсоном. Голкіпер «Манчестер Сіті» ще й помилився на виході, тож футболіст «Шахтаря» забивав у порожні ворота. За рахунку 2:0 «гірники» відійшли в оборону, чи то англійці змусили їх це зробити, влаштувавши невеличкий штурм володінь П’ятова. Його апогеєм став вихід Жезуса на побачення з голкіпером, який не вдалося втілити у гол. Більше того, останнє слово у першому таймі було таки за донеччанами. Тайсон класно накрутив кількох суперників і пробив зовсім трохи вище поперечини.

У другому таймі картина гри кардинально змінилася. Першим номером і дуже гостро діяв «Манчестер Сіті». Забити могли Сане, Жезус та юний Фоден. Але і «Шахтар» серйозно огризався. Ще двічі по воротах Едерсона небезпечно стріляв Тайсон. Уже у компенсований час за фол Бутка проти Жезуса арбітр призначив 11-метровий, який реалізував Агуеро без шансів для голкіпера. Грати лишалося ще дві хвилини, і «Шахтар» міг собі дозволити пропустити ще один гол, але грамотно потягнув час і втримав перемогу.

У паралельному матчі відбулася ще одна сенсація. «Фейєноорд» у меншості здобув вольову перемогу над «Наполі» – теж 2:1.

Отож підсумкове становище команд у групі виглядає наступним чином: 1. «Манчестер Сіті» – 15 очок, 2. «Шахтар» – 12, «Наполі» – 6, «Фейєноорд» – 3.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися