«Шахтар» не втримав перемогу у Ліоні
Спорт

«Шахтар» не втримав перемогу у Ліоні

3 жовтня 2018, 18:01
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» у другому турі футбольної Ліги Чемпіонів міг привести із відрядження до французького «Ліона» три очки, але українська команда не дограла останні 20 хвилин матчу.

«Ліон»-«Шахтар» 2:2

Голи: 0:1 – Мораес (44), 0:2 – Мораес (55), 1:2 – Дембеле (71), 2:2 – Дюбуа (73).

«Ліон»: Лопеш, Денайєр, Марсело, Ауар, Дембеле (Корне, 81), Траоре (Депай, 63), Дюбуа, Фекір, Менді, Ндомбеле (Шейх, 87), Тусар.

«Шахтар»:  П’ятов, Ракицький, Кривцов, Матвієнко, Майкон, Ісмаілі, Степаненко, Тайсон, Марлос (Фернандо, 91), Патрік (Коваленко, 75), Мораес (Кайоде, 83).

Після сенсаційної перемоги у першому турі на виїзді над «Манчестер Сіті» і не дуже виразної гри «Шахтаря» вдома із німецьким «Хоффенхаймом» французькі футболісти аж занадто повірили у свій статус фарота в очному протистоянні. Недооцінка суперника зіграла з «Ліоном» злий жарт. У першому таймі «Шахтар» повністю переважав свого суперника й в тактичному, й в ігровому плані. Французи за 45 хвилин створили один  пристойний момент – вихід на побачення з П’ятовим не реалізував Дембеле. «Гірники» теж не феєрили гострими атаками, але як мінімум тричі реально загрожували воротам Лопеша. Два сейви голкіпера льонців і неточний удар Майкона – на цьому можна було б закривати перший тайм. Але «Шахтар» дограв 45-хвилинку до останнього і забив гол «у роздягальню» – Мораес у доторк замкнув фланговий простріл від Ісмаілі.

З початком другої половини французи спробували вирівняти ситуацію артилерійським наскоком. Проте навала нічого не дала, натомість на 55-й хвилині великі сили французів не встигли повернутися у захист, коли «Шахтар» організував стрімку контратаку. Розпочалося все з перехоплення м’яча поблизу штрафного майданчика «гірників» - свого опонента обікрав Матвієнко. Далі Марлос протягнув атаку аж до штрафного майданчика господарів, де футболісти української команди в кілька доторків розіграли кількох оборонців «Ліона» і вивели на ударну позицію Мораеса. Форвард «Шахтаря» мав достатньо часу, щоб зупинити м’яч, добре прицілитися і пробити у дальній кут під самісіньку стійку – 0:2. Доки тренерський штаб французів проводив заміни та намагався реорганізувати гру, «гірники» могли остаточно зняти всі питання. Чергову швидку контратаку «Шахтаря» завершував Марлос, але не влучив у ворота з меж штрафного майданчика. Та все ж «Ліон» оговтався і протягом двох хвилин – з 71 по 73 – звів усі заслуги гостей нанівець. Спершу Дебмеле скоротив розрив у рахунку до мінімуму, а Дюбуа після пожежі у штрафному майданчику «Шахтаря» вирівняв становище. До самісінького завершення зустрічі команди грали у дуже веселий і гострий футбол. Вирвати перемогу для своєї команди випав шанс новачку «Шахтаря» Кайоде, але його удар на себе прийняла поперечина.

У паралельному матчі квартету «F» «Хоффенхайм» вдома поступився «Манчестер Сіті» – 1:2.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися