Вечір втрачених можливостей: «Ворскла» і «Динамо» не втримали перемоги у Лізі Європи
Спорт

Вечір втрачених можливостей: «Ворскла» і «Динамо» не втримали перемоги у Лізі Європи

5 жовтня 2018, 10:49
0
0
Сподобалось?
0

Українські клуби, які пройшли до групових раундів двох футбольних євротурнірів, поки що не радують уболівальників. На трьох за два тури не здобуто жодної перемоги. Безвиграшну серію «Шахтаря» у Лізі Чемпіонів підтримали й «Динамо» та «Ворскла» у Лізі Європи.

«Ворскла»-«Спортинг» – 1:2

Голи: 1:0 – Кулач (10), 1:1 – Монтеро (90), 1:2 – Кабрал (90+3).

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку, Чеснаков, Артур, Скляр, Кравченко, Шарпар, Кулач (Сергійчук, 62), Ребенок, Коломоєць.

«Спортинг»: Сален, Гаспар, Коатес, Пінто, Джефферсон, Акунья, Петровіч (Кабрал, 70), Фернандеш, Нані, Діабі (Рафінья, 70), Мане (Монтеро, 58).

У групі «Е» полтавська «Ворскла» приймала вдома одного з португальських грандів – лісабонський «Спортинг». Португальці нині перебувають не у найкращій формі, прибули в Україну без кількох своїх лідерів та мають проблеми із захисною лінією. Отож, чисто теоретично, попри різницю у класі, можна було на характері спробувати діти бій сильному супернику. Для «Ворскли» все складалося добре на початку матчу. Атака «Ворскли» і не дуже обережна гра лісабонців у захисті вилилися у швидкий гол українців. Кулач підібрав м’яч перед штрафним майданчиком після необережної зрізки від суперника і одразу пробив у дальній кут – 1:0. Хоча попереду був ще практично весь матч, але шанси полтавчан на хороший результат з’явилися. Проте практично одразу команда Василя Сачка почала грати по результату. У першому таймі «Ворскла» відносно спокійно втримала мінімальну перевагу, лише перед свистком зірковий Нані не найкращим чином пробив по воротах шуста метрів з п’яти. У другому таймі на полі було помітно лише одну команду, якій українці намагалися заважати грати. Іронія долі полягала у тому, що португальці заслужили перемогу, але найболючіше те, що «Ворскла» втратила позитивний результат, не дотягнувши до фінального свистка кілька хвилин. На 90-й хвилині Монтеро у штрафному майданчику розкрутив Чеснакова і зрівняв рахунок. Тут би полтавчанам змиритися і ще більше сконцентруватися на обороні, але підопічні Сачка чомусь побігли вперед великими силами забивати, й пропустили вже у компенсований час вдруге після стрімкої контратаки.

В іншому матчі групи «Арсенал» скромно переграв на виїзді «Карабах» – 3:0  

«Яблонець»-«Динамо» 2:2

Голи:0:1Циганков(8), 0:2 – Гармаш (14), 1:2 – Говорка (33), 2:2 – Травник (81).

 

«Яблонець»:  Груби, Говорка, Хюбшман, Ганоусек, Поважанец, Масопуст, (Кубіста, 86), Травнік, Лішка, Храмоста (Ікаунієкс, 78), Йовович (Соболь, 92), Голєш.

«Динамо»: Бойко, Бурда, Каддар, Кендзера, Піварич, Сидорчук, Морозюк, Циганков, Гармаш, Буяльський (Шепелєв, 79), Бєсєдін.

У матчі «Динамо» також довелося пережити обвал позитивних емоцій. У киян у Чехії все пішло ще краще, ніж у «Ворскли» на старті матчу зі «Спортингом». Динамівці до 14 хвилини вже були попереду 2:0! Морозюк вийшов на побачення з Груби, але не захотів вирішувати момент сам, а віддав на Циганкова, який і закотив м’яч у сітку. Другий гол чехи привезли собі самі. Захисник «Яблонця» перед власним штрафним майданчиком віддав пас на Гармаша, Денис, якого ніхто не спробував зупинити, ще кілька метрів пройшов до воріт і на точність пробив у лівий нижній кут – 0:2. До честі господарів слід сказати, що такий старт не вбив їх. Чехи швидко оговталися й перехопили ініціативу, «Динамо» перейшло на гру другим номером, але занадто притислися до своїх воріт. На 33-й хвилині Говорка відквитав один гол. Здається тут міг краще зіграти й Кичак, який добре дотягнувся до м’яча, але відбив його у стійку, і «круглий» рикошетом таки залетів у ворота. Під завісу першого тайму динамівці створили свій останній реальний момент у цьому матчі, коли Ганоусек не дав можливості м’ячу залетіти у порожні ворота після «парашута» від Буяльського. У другому таймі з контргрою у підопічних Олександра Хацкевича було туго, а чехи старалися врятувати матч. Багато моментів вони не створили, але, все-таки, їхні старання були винагороджені. Піварич обрізався у центральній зоні, і «Яблонець» організував швидку контратаку. Піварич намгався до останнього виправитися, наздоганяв суперників і, зрештою, саме рикошетом від його голови Травнік зрівняв рахунок.

У паралельному матчі попередній суперник «Динамо» – казахська «Астана» – здолала вдома французький «Ренн» з рахунком 2:0 і очолила групу «К».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися