«Динамо» легко розібралося з «Ренном», а «Карабах» повернув боржок «Ворсклі»
Спорт

«Динамо» легко розібралося з «Ренном», а «Карабах» повернув боржок «Ворсклі»

9 листопада 2018, 11:43
0
0
Сподобалось?
0

У футбольній лізі Європи прийшов час вирішальних матчів. Свої поєдинки провели й «Динамо» та «Ворскла». Якщо кияни майже забезпечили собі вихід у наступний раунд, то полтавчани, якраз навпаки, втратили майже всі шанси на євро кубкову весну.

«Динамо»-«Ренн» – 3:1

Голи: 1:0 – Вербіч (13), 2:0 – Миколенко (68), 3:0 – Шапаренко (72), 3:1 – Сьєбатше (89).

«Динамо»:  Бойко, Кендзьора, Миколенко, Бурда, Кадар, Сідклей, Че Че (Сидорчук, 83), Шапаренко (Дуелунд, 92), Буяльський, Вербіч (Супряга, 90), Циганков.

«Ренн»: Коубек, Траоре (Ньянг, 46), Бенсебаіні, Да Сільва, Ньямсі (Желен, 74), Зеффан, Поа, Сілікі, Бен-Арфа, Буріго, Сарр (Сьебатше, 71).

Фаворит у цій парі був очевидним. «Динамо» нині якраз починає набирати хороший хід й демонструє непоганий футбол як на євро арені, так і у внутрішньому чемпіонаті. Навіть поразку від «Шахтаря» можна занести в актив столичного клубу. На сьогоднішній день «Ренн» зі своїм 12 місцем у внутрішньому чемпіонаті не є рівнім суперником для киян. Рівень французької першості нині підупав, про це свідчать й виступи інших середняків з Франції у Лізі Європи, які пасуть задніх у своїх квартетах.

Побиття суперника динамівці почали зі стартових хвилин і цілком заслужено Вербіч забив швидкий гол у ворота «Ренна» – Циганков подав кутовий на ближню стійку, а словенець підрізав м’яч головою у дальній кут. Увесь перший тайм пройшов під диктовку господарів поля, гості ж не створили жодного моменту. По перерві «Ренн» дещо перебудував гру і взявся діяти першим номером і навіть створили перший момент. Ньянг з кількох метрів не зміг пробити Бойка. М’яч навіть прослизнув під Денисом, але голкіпер таки накрив його перед лінією воріт. Але цей епізод був швидше виключенням з правил, адже «Динамо» почало грати на контратаках і створювало куди більше небезпечних моментів. Найгостріший не реалізував Сідклей – бразилець бив з кута воротарськї практично у порожні ворота, але надіслав «круглого» у бік дальнього бокового прапорця. Нарешті неприємний ланцюжок з нереалізованих моментів перервав Миколенко, який головою переправив м’яч у сітку, замкнувши подачу зі штрафного. Далі слово взяв Шапаренко, який неодноразово втікав від захисників «Ренна» на правому фланзі атаки «Динамо». Забив молодий форвард киян не з першої спроби – підводила точність ударів, а ось на 72-й хвилині Шапаренко оббіг на фланзі габаритного французького захисника, забіг у штрафний майданчик й обвідним ударом вразив дальній верхній кут воріт.

Наприкінці матчу гості створили другий свій гольовий момент, який цього разу реалізували – Сьєбатше забивав з кількох метрів у порожні ворота.

В іншому матчі групи «К» у Казахстані «Астана» обіграла чеський «Яблонець» –  2:1. Лідирують у цьому квартеті казахи й українці, які мають в активі по 8 очок. У наступному турі в очній зустрічі вони боротимуться за перше місце.

«Ворскла»-«Карабах» – 0:1

Гол: 0:1 – Абдуллаєв (13 – з пенальті)

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Чеснаков, Чижов, Артур, Якубу (Карека, 55), Скляр, Ребенок, Шарпар, Кулач, Коломоєць.

«Карабах»: Халльдорсон, Мєдвєдєв, Жезнічак, Садигов, Геррьєр, Гараєв, Мічел, Славчев, Зубір (Мадатов, 81), Деларж (Озрбіч, 88), Абдуллаєв.

У Полтаві «Карабах» помстився «Ворсклі» за незаслужену домашню поразку. Єдиний гол у матчі був забитий на 13 хвилині з пенальті (це перший гол азербайджанської команди у нинішньому груповому етапі Ліги Європи). Все почалося з того, що у зовсім простій ситуації Артур недбало покотив м’яч у свій штрафний майданчик чи то на голкіпера, чи то на когось з польових гравців. Та першим на м’ячі опинився Мєдвєдєв, й Шусту вже не лишалося нічого як кидатися у ноги футболісту «Карабаха». Стовідсотковий пенальті! Його бездоганно реалізував Абдуллаєв. Після цього «Карабах» практично увесь матч відіграв у своєму стилі – у дуже і дуже закритий футбол. При цьому гості мали ще одну нагоду відзначитися. Полтавчани ж атакували багато і безрезультатно. Кілька перспективних епізодів поспішними й безхитрісними ударами у голкіпера завалив Кулач. Гостріше «Ворслка» заграла під кінець матчу. Всі більш-менш гострі моменти виникали після розіграшу стандартний положень у виконанні від Ребенка. Проте нікому з партнерів так і не вдалося втілити його хороші націлені передачі у гол. Найближчим до цього був Шарпар, але його удар головою «потягнув» ісландський голкіпер «Карабаха» Халльдорсон.

Після чотирьох турів «Ворскла» має всього 3 очки, й майже недосяжним для неї є лісабонський «Спортинг», який іде другим. Португальці у четвертому турі відіграли «суху» нічию з лондонським «Арсеналом» і набрали 7 очок. Англійці ж мають 10 пунктів й достроково оформили вихід із групи «Е».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися