Романтична Німеччина виграла у фіналі у раціональної Аргентини
Спорт

Романтична Німеччина виграла у фіналі у раціональної Аргентини

14 липня 2014, 12:33
0
0
Сподобалось?
0

Хоча після цього матчу було шкода аргентинців, проте слід визнати, що саме Німеччина найбільше заслужила чемпіонського титулу. Практично протягом усього турніру бундестім уособлювала те, за що мільярди людей на планеті люблять футбол. Німці продемонстрували інколи навіть не притаманну для себе бразильську гру, з великою кількістю швидких і коротких передач. Аргентина ж теж була трохи інша, більша схожа на класичну Італію.

Німеччина-Аргентина - 0:0 (1:0)

Гол: 1:0 - Гьотце (113).

Німеччина: 1. Нойєр, 16. Лам, 3. Хуммельс, 20. Боатенг, 4. Хьоведес, 7. Швайнштайгер, 23. Крамер (9. Шюррле, 32), 13. Мюллер, 18. Кроос, 8. Езіл (17. Мертезакер, 120), 11. Клозе (19. Гьотце, 88).

Аргентина: 1. Ромеро, 4. Сабалета, 15. Демікеліс, 2. Гарай, 16. Рохо, 8. Перес (5. Гаго, 86), 6. Білья, 14. Маскерано, 22. Лавессі (20. Агуеро, 46), 10. Мессі, 9. Ігуаїн (18. Паласіо, 77).

І Німеччина, і Аргентина дуже прагнули перемоги, адже давно ці збірні не тримали у руках кубок чемпіонів світу. Німці не тріумфували з 1990 року, а аргентинці з 1986. До речі, саме ці команди зустрічалися у фінальних матчах у ці роки. У 1986-му році в Мексиці перемога дісталася аргентинцям, а на наступному Мундіалі в Італії  німці реваншувалися.

У матчі 2014 року фаворитом не даремно вважалися європейці. Це підтвердив і хід поєдинку. Хоча у першому таймі аргентинці піднесли сюрприз. Всі звикли, що півдонноамериканці грають другим номером, а тут Мессі і компанія взяли ініціативу у свої руки. Тому цілком логічно, що перші небезпечні моменти з'явилися поблизу воріт Мануеля Нойєра. Несподіваний пас від німця Крооса вивів Ігуаїна на побачення з голкіпером, але аргентинець поспішив і пробив неточно. На 30-й хвилині Ігуаїн таки досяг свого. М'яч таки побував у сітці, але лайнцмен зафіксував офсайд. Ледь не забіг у ворота Нойєра з м'ячем Мессі. Він втік від оборонця, промайнув повз голкіпера, але вже у воротах перед аргентинською зіркою виник ще один захисник і розрядив ситуацію.

Лише до кінця першого тайму німці внесли перелом у гру. Навіть могли забити гол у роздягальню. Хьоведес після кутового відправив м'яч у стійку воріт.

Другий тайм уже пройшов за повної переваги бундестім. Але німці не дуже вдало діяли на завершальній стадії. В аргентинців виникали такі ж проблеми у контргрі. Ближче до фінального свистка німці натисли сильніше, спробували уникнути естра-тайму, та знову без результату.

Додатковий час засвідчив, що в аргентинців сил залишилося небагато. Тож перевага німці тільки наростала. Коли до серії 11-метрових лишалося 7 хвилин, бундестім вирвала перемогу. Маріо Гьотце, який вийшов на поле наприкінці основного часу, майстерно прийняв на груди подачу від Шюррле і у стрибку пробив повз Ромеро...

Далі було багато сліз. Одні плакали від розпачу, інші від щастя. Німці стали чотириразовими чемпіонами світу - всього на одну перемогу вони відстають від Бразилії. Найкращим гравцем турніру з врученням «Золотого м'яча» визнали аргентинця Ліонеля Мессі, німець Мануель Нойєр став найкращим голкіпером і отримав «Золоту рукавичку». А ось півзахисник збірної Колумбії Хамес Родрігес, хоча його команда припинила боротьбу ще у чвертьфіналі, отримав звання найкращого бомбардира. На його рахунку 6 м'ячів.

https://www.youtube.com/watch?v=hVv-_fi7SWY


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися